JAHODOVÉ MUFFINY Z RÝŽOVÉ MOUKY

Pokud jste ještě nikdy nepekli z rýžové mouky, doporučuji vám to napravit! 🙂 Baví mě připravovat bezlepkové recepty a právě s rýžovou moukou se mi pracuje nejlépe. Proto i tento recept nebude výjimkou a bude bezlepkový. Rýžová mouka je krásně vláčná a po upečení má dokonalou chuť. Jestliže nemáte rádi jahody, můžete místo nich zvolit třeba borůvky nebo jakékoliv jiné čerstvé ovoce.

IMG_323011
Ingredience (na 12 ks):

2 hrnky rýžové mouky

1 a 1/2 hrnku mléka (já používám rostlinné)

2 vejce

1/2 hrnku rostlinného oleje

200 g čerstvých jahod

stévie nebo třtinový cukr (podle chuti)

2 lžičky prášku do pečiva

1 lžička vanilkového extraktu

špetka soli

kokosový olej (na vymazání formy)


Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid vsypejte mouku s kypřícím práškem. Přidejte vejce, olej, vanilkový extrakt, stévii a špetku soli.

IMG_3208

Vše postupně důkladně promíchejte pomocí plochého šlehače. Během míchání postupně přilévejte mléko a míchejte do té doby, než vám vznikne hladké těsto.

IMG_3207

Na závěr přidejte do těsta na kousky nakrájené jahody a těsto pak již jen lehce pomocí silikonové stěrky promíchejte.

IMG_3209

Formu na muffiny si lehce vymažte kokosovým olejem a těsto rozdělte lžící do formiček. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 30 minut.

IMG_3227

IMG_3232

IMG_3200

Dobrou chuť 🙂



Recept pro Váš připravila Michaela Šupáková z blogu http://cookingwithsusa.blogspot.cz/

Další recepty autorky s použitím přístrojů KitchenAid a její vizitku naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=4

5KSM150-a-l-m

Produkty KitchenAid použité v receptu:

Kuchyňský robot KitchenAid Artisan v odstínu „Pistácie“:

Pečící forma na muffiny KitchenAid s nepřilnavým povrchem:

*



RECEPT K TISKU

JAHODOVÉ MUFFINY Z RÝŽOVÉ MOUKY


Ingredience (na 12 ks):

2 hrnky rýžové mouky

1 a 1/2 hrnku mléka (já používám rostlinné)

2 vejce

1/2 hrnku rostlinného oleje

200 g čerstvých jahod

stévie nebo třtinový cukr (podle chuti)

2 lžičky prášku do pečiva

1 lžička vanilkového extraktu

špetka soli

kokosový olej (na vymazání formy)



Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid vsypejte mouku s kypřícím práškem. Přidejte vejce, olej, vanilkový extrakt, stévii a špetku soli. Vše postupně důkladně promíchejte pomocí plochého šlehače. Během míchání postupně přilévejte mléko a míchejte do té doby, než vám vznikne hladké těsto. Na závěr přidejte do těsta na kousky nakrájené jahody a těsto pak již jen lehce pomocí silikonové stěrky promíchejte. Formu na muffiny si lehce vymažte kokosovým olejem a těsto rozdělte lžící do formiček. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 30 minut.

IMG_323011