ŠPALDOVÝ CHLEBÍČEK S ROZINKAMI A VLAŠSKÝMI OŘECHY

Odpolední kávička s domácím moučníkem, to je ta pravá idylka 🙂 …ať už po náročném pracovním dni nebo jako odpočinková siesta o víkendu. A dnešní příspěvek se zrovna k takové odpolední „kávičkové siestě“ vybízí – mám pro vás totiž recept na „Špaldový chlebíček“ s vlašskými ořechy, rozinkami máčenými v třešňovém likéru a ozdobený bílou čokoládou. 🙂

IMG_9342


Ingredience: 

4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)

špetka soli

100 g krupicového cukru

120 g změklého másla

50 g hladké mouky

100 g špaldové mouky

6 g prášku do pečiva

2 lžíce mletých vlašských ořechů

2 lžíce rozinek namočených v třešňovém likéru

½ tabulky bílé čokolády na dozdobení



Pomocí sekáčku KitchenAid si nasekejte ořechy na jemno.

IMG_9331 

IMG_9332

 Do mísy kuchyňského robotu nalijte bílky, přidejte špetku soli a pomocí balónové metly vyšlehejte pevný sníh.

IMG_9344

V druhé míse pak ze žloutků, másla a cukru ušlehejte nadýchanou pěnu. Přidejte mouku s ořechy a práškem do pečiva a zpracujte pomocí plochého šlehače.

IMG_9334

Jakmile těsto získá jednolitou konzistenci, vmíchejte také rozinky.

IMG_9333

Na závěr pak jemně po částech zapracujte pevný sníh (ideálně ručně pomocí silikonové stěrky nebo vařečky).

Hotové těsto vlijte do připravené KitchenAid pečící formy na chlebíček a vložte do trouby vyhřáté na teplotu 150 stupňů.

IMG_9336

Pečte 40-45 min. Po upečení nechejte vychladnout na mřížce a ozdobte rozpuštěnou bílou čokoládou.

IMG_9337

IMG_9341

Dobrou chuť a příjemný odpolední odpočinek při kávičce přeji 🙂



Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“

Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny
Semináře, workshopy vaření/tvoření

5KSM150-a-l-m

Přístroje použité v receptu:

kuchyňský robot KitchenAid Artisan 4,8 l v odstínu „šeříková“

Sekáček KitchenAid KFC3515 v odstínu „Stříbrná“

Pečící forma KitchenAid s nepřilnavým povrchem (chlebová)

E-shop: http://kitchenaid.cz/




RECEPT K TISKU

ŠPALDOVÝ CHLEBÍČEK S ROZINKAMI A VLAŠSKÝMI OŘECHY


Ingredience: 

4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)

špetka soli

100 g krupicového cukru

120 g změklého másla

50 g hladké mouky

100 g špaldové mouky

6 g prášku do pečiva

2 lžíce mletých vlašských ořechů

2 lžíce rozinek namočených v třešňovém likéru

½ tabulky bílé čokolády na dozdobení



 

Pomocí sekáčku KitchenAid si nasekejte ořechy na jemno. Do mísy kuchyňského robotu nalijte bílky, přidejte špetku soli a pomocí balónové metly vyšlehejte pevný sníh. V druhé míse pak ze žloutků, másla a cukru ušlehejte nadýchanou pěnu. Přidejte mouku s ořechy a práškem do pečiva a zpracujte pomocí plochého šlehače. Jakmile těsto získá jednolitou konzistenci, vmíchejte také rozinky. Na závěr pak jemně po částech zapracujte také sníh z bílků (ideálně ručně pomocí silikonové stěrky nebo vařečky). Hotové těsto vlijte do připravené KitchenAid pečící formy na chlebíček a vložte do trouby vyhřáté na teplotu 150 stupňů. Pečte 40-45 min. Po upečení nechejte vychladnout na mřížce a ozdobte rozpuštěnou bílou čokoládou.

IMG_9337