JOGURTOVO-ŠPALDOVÉ ROHLÍKY

Víkend je sice až po pozítří, ale kdy jindy se na něj navnadit než uprostřed pracovního týdne, kdy už je to doslova „za pár“ 🙂 My víkendová rána začínáme domácím pečivem s medem a máslem, díky kterému nám ráno voní krásně celá kuchyně. Stačí vyskočit dřív z postele a překvapit rodinu voňavým pečivem jako z pekárny (…co jako z pekárny – ještě lepším! 🙂 …protože je v něm také kus lásky a poctivé práce)

A během rána Vám bude navíc dělat společnost ten nejlepší pracant na světě – váš robot KitchenAid. ❤ S takovým pomocníkem pro mě ranní „přivstávání“ není žádný problém 🙂

 IMG_9353


Ingredience:

na omládkový kvásek:
100 g vody,

100 g hladké mouky,

15 g droždí

1 rovná lžička cukru

dále budete potřebovat:

50 g hladké mouky

350 g špaldové mouky

2 lžičky soli

150 g bílého jogurtu

50 g vody

50 g olivového oleje



Ze surovin na „omládkový kvásek“ vypracujte v míse kuchyňského robotu KitchenAid (nebo v keramické pracovní nádobě KitchenAid) hladké těstíčko. Mísu s těstíčkem pak přikryjte a nechejte minimálně 60 minut kynout.

 IMG_9361

Po uplynuté době kynutí nalijte připravený kvásek do druhé mísy, kde máte přichystány zbylé suroviny, a vše společně zpracujte pomocí hnětacího háku v hladké jednolité těsto

IMG_9360 IMG_9362

IMG_9363

Hotové těsto opět přikryjte a nechejte na teplém místě asi 90 minut kynout.

IMG_9364

Po vykynutí rozdělte těsto na 12 dílů, ze kterých následně tvořte rohlíčky.

IMG_9365

Jednotlivé rohlíčky pak rozložte na plech vystlaný pečícím papírem a nechejte ještě ½ hodiny dokynout.

IMG_9366

 Hotové vykynuté rohlíčky před pečením ještě potřete vlažnou vodou a poté vložte do trouby rozehřáté na 200 stupňů. Pečte 20 minut.

IMG_9358

Po vyjmutí z trouby nechejte mírně vychladnout na mřížce a podávejte 🙂

IMG_9356

IMG_9353

Dobrou chuť 🙂


Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“

Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny
Semináře, workshopy vaření/tvoření

5KSM150-a-l-m

Přístroje použité v receptu:

kuchyňský robot KitchenAid Artisan 4,8 l v odstínu „šeříková“



RECEPT K TISKU

JOGURTOVO-ŠPALDOVÉ ROHLÍKY



Ingredience:

na omládkový kvásek:

100 g vody,

100 g hladké mouky,

15 g droždí

1 rovná lžička cukru

dále budete potřebovat:

50 g hladké mouky

350 g špaldové mouky
2 lžičky soli
150 g bílého jogurtu

50 g vody
50 g olivového oleje



Ze surovin na „omládkový kvásek“ vypracujte v míse kuchyňského robotu KitchenAid (nebo v keramické pracovní nádobě KitchenAid) hladké těstíčko. Mísu s těstíčkem pak přikryjte a nechejte minimálně 60 minut kynout. Po uplynuté době kynutí nalijte připravený kvásek do druhé mísy, kde máte přichystány zbylé suroviny, a vše společně zpracujte pomocí hnětacího háku v hladké jednolité těsto. Hotové těsto opět přikryjte a nechejte na teplém místě asi 90 minut kynout. Po vykynutí rozdělte těsto na 12 dílů, ze kterých následně tvořte rohlíčky. Jednotlivé rohlíčky pak rozložte na plech vystlaný pečícím papírem a nechejte ještě ½ hodiny dokynout.  Hotové vykynuté rohlíčky před pečením ještě potřete vlažnou vodou a poté vložte do trouby rozehřáté na 200 stupňů. Pečte 20 minut. Po vyjmutí z trouby nechejte mírně vychladnout na mřížce a podávejte 🙂

IMG_9358