ZELENINOVO – MASOVÁ OMÁČKA (ala Boloňská)

Dnes jsem si pro vás připravila malinko upravený recept na vyhlášenou italskou omáčku. Tento vynikající pokrm je sice časově náročnější, ale jeho přípravu zvládne každý! 🙂

Chutnat vám bude kromě klasického způsobu podávání – tedy se špagetami, také se špaldovými, celozrnnými nebo žitnými těstovinami.

Myslím, že je to skvělé zpestření letního jídelníčku, a navíc vás takový oběd skvěle nabije energií po celý den 🙂

 4_FullSizeRender

Ingredience (4 porce):

400g hovězího masa

1 mladá cuketka

1 mrkev

1 červená cibule

1 svazeček jarních cibulek

1 lžíce třtinového cukru

1 lžíce nastrouhaného parmezánu

8 stroužků česneku

1 plechovka/sklenice rajčatové sugo

hrst lístků bazalky

pepř, sůl, drcený kmín


 

Hovězí maso umelte pomocí masomlýnku KitchenAid.

IMG_8492

Do hrnce nalijte pár kapek olivového oleje, přidejte nakrájenou červenou cibulku, svazeček jarních cibulek a drcený česnek. Vše společně orestujte, přidejte hovězí mleté maso a za stálého míchání opět restujte.

FullSizeRender

Poté přidejte nahrubo nastrouhanou cuketu a mrkev + koření (sůl, pepř, kmín) a restujte dalších 10 minut.  Na závěr zalijte rajčatovým sugem, snižte plamen na minimum, zakryjte hrnec pokličkou a nechejte cca 2 hod jemně probublávat.

3_FullSizeRender

Během vaření občasně promíchejte a přidejte také 1 lžíci třtinového cukru. 

Podávejte se špaldovými, celozrnnými nebo žitnými těstovinami. Vše zasypejte čerstvou bazalkou, rajčátky a můžete ozdobit také strouhaným parmezánem.

tit

2_FullSizeRender


 

Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“

Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny
Semináře, workshopy vaření/tvoření

5KSM150-a-l-m

Přístroje použité v receptu:

kuchyňský robot KitchenAid Artisan 4,8 l

KitchenAid mlýnek na maso FGA



RECEPT K TISKU

ZELENINOVO – MASOVÁ OMÁČKA (ala Boloňská)


Ingredience (4 porce):

400g hovězího masa

1 mladá cuketka

1 mrkev

1 červená cibule

1 svazeček jarních cibulek

1 lžíce třtinového cukru

1 lžíce nastrouhaného parmezánu

8 stroužků česneku

1 plechovka/sklenice rajčatové sugo

hrst lístků bazalky

pepř, sůl, drcený kmín


 

Hovězí maso umelte pomocí masomlýnku KitchenAid. Do hrnce nalijte pár kapek olivového oleje, přidejte nakrájenou červenou cibulku, svazeček jarních cibulek a drcený česnek. Vše společně orestujte, přidejte hovězí mleté maso a za stálého míchání opět restujte. Poté přidejte také nahrubo nastrouhanou cuketu a mrkev + koření (sůl, pepř, kmín) a restujte dalších 10 minut.  Na závěr zalijte rajčatovým sugem, snižte plamen na minimum, zakryjte hrnec pokličkou a nechejte cca 2 hod jemně probublávat.

Během vaření občasně promíchejte a přidejte také 1 lžíci třtinového cukru. Podávejte ze špaldovými, celozrnnými nebo žitnými těstovinami. Vše zasypejte čerstvou bazalkou, rajčátky a můžete ozdobit také strouhaným parmezánem.

tit