MUFFINY S PERNÍKOVÝM KOŘENÍM A RYBÍZEM

Dnešní recept není určen ani tak pro parné letní dny, jako spíše pro ty deštivé a chladnější, kterým se ani v tomto období nevyhneme.

Příprava je jednoduchá a rychlá, takže jakmile přijde nevlídné deštivé počasí, rozehřejte troubu, přizvěte si k práci svého „parťáka“ v kuchyni a za chvíli se už můžete zachumlat do deky, vzít si knížku a vychutnat si voňavý muffínek se zahřívacím kořením 🙂

tit

 Ingredience:

150 g špaldové mouky

150 g polohrubé mouky

2 lžičky (rovné) jedlé sody

špetka soli

špetka pepře

1 lžička mletého zázvoru

1 lžička (vrchovatá) perníkového koření (anýz, badyán, hřebíček, skořice, kardamom)

½ lžičky citronové kúry

2 vejce

80 g třtinového cukru (nebo krystal cukru)

3 lžíce medu

1 lžíce rybízové marmelády nebo povidel

250 ml podmáslí (můžeme nahradit kefírem nebo bílým jogurtem)

120 ml slunečnicového oleje

čerstvý nebo mražený rybíz


 

Ve větší míse promíchejte sypké přísady s kořením. V míse kuchyňského robotu KitchenAid vyšlehejte žloutky s cukrem, medem, marmeládou.

IMG_5782

Následně přilijte podmáslí a slunečnicový olej a spojte dohromady.

Do této tekuté směsi následně postupně vmíchejte také připravenou sypkou směs. Jako poslední jemně zapracujte tuhý sníh ze 2 bílků.

IMG_5818 IMG_5817

Vzniklým těstem naplňte „muffínkový“ plech vystlaný papírovými košíčky (postup: do košíčku nalijte část (asi polovinu) těsta, zasypejte rybízem a doplňte druhou částí těsta).

Pečte asi 20-25 minut při teplotě 180 stupňů.

IMG_5816

Vychladlé muffiny potřete na vrcholku čokoládou a ozdobte rybízem.

IMG_5802

tit

IMG_5815

Dobrou chuť 🙂


Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“

Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny
Semináře, workshopy vaření/tvoření

5KSM150-a-l-m

Přístroje a produkty použité v receptu:

kuchyňský robot KitchenAid Artisan 4,8 l

KitchenAid pečící plech na muffiny s nepřilnavým povrchem 


RECEPT K TISKU

MUFFINY S PERNÍKOVÝM KOŘENÍM A RYBÍZEM


 Ingredience:

150 g špaldové mouky

150 g polohrubé mouky

2 lžičky (rovné) jedlé sody

špetka soli

špetka pepře

1 lžička mletého zázvoru

1 lžička (vrchovatá) perníkového koření (anýz, badyán, hřebíček, skořice, kardamom)

½ lžičky citronové kúry

2 vejce

80 g třtinového cukru (nebo krystal cukru)

3 lžíce medu

1 lžíce rybízové marmelády nebo povidel

250 ml podmáslí (můžeme nahradit kefírem nebo bílým jogurtem)

120 ml slunečnicového oleje

čerstvý nebo mražený rybíz


 

Ve větší míse promíchejte sypké přísady s kořením. V míse kuchyňského robotu KitchenAid vyšlehejte žloutky s cukrem, medem, marmeládou. Následně přilijte podmáslí a slunečnicový olej a spojte dohromady.

Do této tekuté směsi následně postupně vmíchejte také připravenou sypkou směs. Jako poslední jemně zapracujte tuhý sníh ze 2 bílků.

Vzniklým těstem naplňte „muffínkový“ plech vystlaný papírovými košíčky (postup: do košíčku nalijte část (asi polovinu) těsta, zasypejte rybízem a doplňte druhou částí těsta).

Pečte asi 20-25 minut při teplotě 180 stupňů. Vychladlé muffiny potřete na vrcholku čokoládou a ozdobte rybízem.

tit