CELOZRNNÁ BUCHTA S MÁKEM A ŠVESTKAMI

Léto se pomalu střídá s podzimem a začíná švestkové období. Já jsem toho ihned využila a upekla jsem jednoduchou buchtu. Miluji kombinaci máku, švestek, medu a skořice a proto jsem všechny tyto své oblíbené suroviny použila i v receptu. Teď už si jen uvařte teplý čaj, sedněte si do křesla a vychutnávejte příchod podzimu. 🙂

buchta2

Ingredience: 

(na plech o velikosti 25*38 cm):

300 g celozrnné pšeničné mouky

20 g droždí

2 žloutky

150 ml rostlinného mléka

1 lžička třtinového cukru

80 g kokosového oleje

špetka soli

3-4 hrnky vypeckovaných švestek

3 lžíce medu

1 hrnek máku

1 lžička skořice

mandlové lupínky


Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru, vlažné mléko, lžíci mouky a vše promíchejte pomocí plochého šlehače.

IMG_6987

Mísu přikryjte utěrkou a nechejte 10-15 minut vyběhnout kvásek.

Do vyběhnutého kvásku přidejte zbytek mouky, 2 žloutky, kokosový olej, špetku soli a pomocí plochého šlehače vypracujte hladké těsto.

IMG_6988

IMG_6989

Hotové těsto pak přikryjte utěrkou a nechejte jej dalších cca 45 minut kynout.

IMG_6990

Mezitím si nakrájejte vypeckované švestky na menší kostičky. Ke švestkám přidejte med, mák, skořici a vše společně promíchejte.

Vykynuté těsto vytvarujte rovnoměrně na plech a navrstvěte na něj připravenou švestkovou směs.

IMG_6992

Vše nakonec posypejte mandlovými lupínky a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut.

tit

Dobrou chuť 🙂


Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

Další recepty autorky s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=4

5KSM150-a-l-m

Produkty použité v receptu:

Kitchenaid robot Artisan 4,8 l v odstínu „pistácie“

Pečící plech KitchenAid s nepřilnavým povrchem KitchenAid obdélníkový 25*38*2,5 cm



RECEPT K TISKU

CELOZRNNÁ BUCHTA S MÁKEM A ŠVESTKAMI


Ingredience: 

(na plech o velikosti 25*38 cm):

300 g celozrnné pšeničné mouky

20 g droždí

2 žloutky

150 ml rostlinného mléka

1 lžička třtinového cukru

80 g kokosového oleje

špetka soli

3-4 hrnky vypeckovaných švestek

3 lžíce medu

1 hrnek máku

1 lžička skořice

mandlové lupínky


Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru, vlažné mléko, lžíci mouky a vše promíchejte pomocí plochého šlehače. Mísu přikryjte utěrkou a nechejte 10-15 minut vyběhnout kvásek. Do vyběhnutého kvásku přidejte zbytek mouky, 2 žloutky, kokosový olej, špetku soli a pomocí plochého šlehače vypracujte hladké těsto. Hotové těsto pak přikryjte utěrkou a nechejte jej dalších cca 45 minut kynout. Mezitím si nakrájejte vypeckované švestky na menší kostičky. Ke švestkám přidejte med, mák, skořici a vše společně promíchejte. Vykynuté těsto vytvarujte rovnoměrně na plech a navrstvěte na něj připravenou švestkovou směs. Vše nakonec posypejte mandlovými lupínky a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut.

tit