LÍSKOOŘÍŠKOVÉ MÁSLO SE SKOŘICÍ

Poslední dobou ujíždím na ořechových máslíčkách. Miluji všechny, ale nejvíc u mě vítězí lískové oříšky. Uvědomila jsem si, že jsem zatím na blog nepřidala žádný recept na domácí ořechové máslo, a proto jsem to musela napravit. 🙂 Máslo můžete připravit jen tak samotné a nedávat do něj nic. Já jsem si ovšem oblíbila kombinaci lískových ořechů a skořice, která je prostě neodolatelná! 🙂

img_7505

Ingredience:

2 hrnky lískových ořechů

1 lžička BIO cejlónské skořice 

1 lžíce kokosového másla

špetka soli


Ořechy vsypejte na pánev a nechejte je opražit.

img_7495

Počkejte, až ořechy vychladnou a až poté je vsypte do food processoru KitchenAid.

img_7498

Přidejte kokosové máslo, skořici, špetku soli a vše nechejte rozmixovat na nejvyšší rychlost.

img_7500

Z ořechů se bude postupně uvolňovat tuk a začne se tvořit hladký krém.

img_7504

Hotové máslo si můžete přidat ráno do kaše, při pečení do těsta nebo ho jíst jen tak po lžičkách 🙂

img_7526

img_7505


Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

Další recepty autorky s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=4

5KSM150-a-l-m

Produkty použité v receptu:

Kitchenaid food processor P2 5KFP1335 mandlová

e-shop: http://kitchenaid.cz

RECEPT K TISKU

LÍSKOOŘÍŠKOVÉ MÁSLO SE SKOŘICÍ


Ingredience:

2 hrnky lískových ořechů

1 lžička BIO cejlónské skořice 

1 lžíce kokosového másla

špetka soli


Ořechy vsypejte na pánev a nechejte je opražit. Počkejte, až ořechy vychladnou a až poté je vsypte do food processoru KitchenAid. Přidejte kokosové máslo, skořici, špetku soli a vše nechejte rozmixovat na nejvyšší rychlost. Z ořechů se bude postupně uvolňovat tuk a začne se tvořit hladký krém. Hotové máslo si můžete přidat ráno do kaše, při pečení do těsta nebo ho jíst jen tak po lžičkách 🙂

img_7526