Když se ke mně před nedávnem blížil poslíček, byla jsem celkem překvapená. Čekala jsem větší balení… ale takovou „mega krabici“? :-))
Ihned jsem se dala do rozbalování a čekala, co všechno v obrovské krabici vlastně objevím 🙂 K mému příjemnému překvapení bylo vše uloženo v praktickém kufříku…no tedy spíše kufru, což je v jistém směru velmi praktické – na nic nesedá prach a všechno má své místo. 🙂
První, co by vás na tyčovém mixéru od mé oblíbené značky KitchenAid překvapilo, je fakt, že nemá přívodní kabel. Tento typ je totiž na baterii, která se nabíjí ve zdroji. Proto je manipulace s přístrojem velmi jednoduchá, nikde vás nic neomezuje a můžete mixovat kdekoli v místnosti, bez ohledu na přítomnost zásuvky.
Ale nebojte se, nabíjet ho nemusíte pokaždé, když přístroj použijete. Já jsem mu dávala celkem zabrat a nabíjela jsem za měsíc asi třikrát. :-))
Mixér je dodáván s malou a větší odměrnou nádobou, sekacími noži, šlehací metlou, třemi nástavci na mixování, mletí a napěňování např. mléka…taky má jednu kratší a jednu delší mixovací tyč a ochranný kryt na nádobí.
Nejdřív jsem se rozhodla vyzkoušet koktejl s ledem…říkala jsem si: „Když už,tak už…ať se pořádně zapotí!“ … Nezapotil.
S ledem si poradil levou zadní, jen mi v tu chvíli nedošlo, že sousedi ze mě v sedm hodin ráno asi nebudou mít radost, protože rotující kousky ledu dělají v nádobě celkem solidní rámus 😀
Od prvního dne mi pomáhá při každodenní práci v kuchyni, ať už při mixování polévek, omáček, zálivek, mléčných koktejlů a smoothie. Hodně mě nadchlo kešu máslo, se kterým si perfektně poradil během malé chvilky.
Další věc, kterou musím zmínit je napěňování…s mlékem do latté nemá nejmenší problém a to ho dělám z polotučné varianty.
***********
Abych byla objektivní, rozhodla jsem se tyčový mixér KitchenAid srovnat s mým starším ponorným mixérem Braun. KitchenAid obstál na výbornou – vyhrál v souboji veškerého mixování, sekání i výroby pyré z ovoce. Při výrobě kešu másla jsem myslela, že to Braun vůbec nezvládne a že je to poslední věc, co dělá. Jediné, kde se dařilo víc mému „staříčkovi“, bylo sekání mandlových lupínků na moučku.
Výroba kešu másla:
můj starší tyčový mixér vs. můj nový tyčový mixér KitchenAid
Výroba mandlové moučky.
Výroba domácí smetanové zmrzliny.
Napěňování mléka.
JE NĚCO, CO BYCH TYČOVÉMU MIXÉRU KITCHENAID VYTKLA?
Nakonec jsem po dlouhém přemýšlení o tom, jestli mám něco, co bych tyčovému mixéru KitchenAid vytkla, přišla na těchto pár drobností a postřehů:
MÍNUSY:
- Velikost…někomu by mohlo vadit, že samotný přístroj a vlastně i příslušenství jen tak někde nestrčíte…má sice i úchytku na zavěšení, ale pořád musíte počítat s kufříkem na příslušenství. Takže je nutné při koupi s tímto faktem trošku počítat.
- Kryt na ochranu nádobí…je to super věcička, ochrání vám například keramiku a citlivé povrchy v hrnci před případným poškrábáním, ale – nedoporučuji jej použít, pokud drtíte led nebo kousky zmrzlých surovin…krytka se totiž díky tvrdým kouskům může uvolnit a spadne vám do mixovaného pokrmu…
- U bezdrátového tyčového mixéru si musíte zvyknout na to, že na vybití baterie upozorňuje postupným odečítáním kostiček, takže když skončí signalizace na poslední kostičce, už víte, že máte očekávat vybití každou chvíli. Napoprvé je to docela šok, protože mixér z ničeho nic vypne :-)) (ale podruhé už to vychytáte a budete přesně vědět, kdy vybití očekávat)
Test pro vás vytvořila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.
Kitchenaid bezdrátový tyčový mixér Artisan KHB3581 a další modely zakoupíte ZDE