DOMÁCÍ KOKOSOVÉ MÁSLO

 

V poslední době jsem si oblíbila kokosové máslo. Přidávám ho do sladkých raw dezertů, do kaší, smoothies nebo jím můžete nahradit dokonce i smetanu do kávy. Rozmixované čerstvé máslo je krásně tekuté (viz.foto) a má typickou kokosovou vůni. Po ztuhnutí je velmi tvrdé, díky vysokému množství kokosového oleje. Máslo si můžete samozřejmě koupit i v obchodě. Já vám ale dnes ukážu, že je snadné vyrobit si ho i doma. Základem pro výrobu je samozřejmě kokos, ale také výkonný mixér. Já osobně používám food processor od KitchenAid, který zvládne dokonale rozmixovat třeba i ořechy.

img_87401


Ingredience:

2 hrnky strouhaného kokosu

1 lžíce kokosového oleje


Kokos vsypte do food processoru KitchenAid, přidejte lžíci kokosového oleje a začněte ho mixovat na nejvyšší rychlost.

img_86851

Občas mixér zastavte a seškrábněte ze stěn usazený kokos.

img_86871

Z kokosu se bude postupně uvolňovat tuk a začne se tvořit hladký krém.

img_8686

Buďte trpěliví, příprava dokonale rozmixovaného másla trvá cca 15-20 minut. Hotové máslo přesuňte do sklenice a uchovávejte v lednici.

img_8719 img_87461

tit


Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

Další recepty autorky s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=4

5KSM150-a-l-m

Produkty použité v receptu:

Kitchenaid food processor P2 5KFP1335 mandlová

e-shop: http://kitchenaid.cz



RECEPT K TISKU

DOMÁCÍ KOKOSOVÉ MÁSLO


Ingredience:

2 hrnky strouhaného kokosu

1 lžíce kokosového oleje


Kokos vsypte do food processoru KitchenAid, přidejte lžíci kokosového oleje a začněte ho mixovat na nejvyšší rychlost.Občas mixér zastavte a seškrábněte ze stěn usazený kokos.Z kokosu se bude postupně uvolňovat tuk a začne se tvořit hladký krém.Buďte trpěliví, příprava dokonale rozmixovaného másla trvá cca 15-20 minut. Hotové máslo přesuňte do sklenice a uchovávejte v lednici.

Využití: Do sladkých raw dezertů, do kaší, smoothies nebo jím můžete nahradit dokonce i smetanu do kávy

tit