RICOTTOVÉ KULIČKY

Vždy jsem si před svátky plánovala, co všechno budu péct, kdy začnu, jaké bude pořadí apod. Ale zároveň jsem také vždy měla v záloze pojistku v nepečeném cukroví, konkrétně v kuličkách. To mi dodávalo klid v duši – pokud nic nestihnete, tak „upatlat“ kuličky z piškotů se dá i na štědrý den, jedny obalíte v oříšcích, jedny v kokosu, jedny v kakau a máte hned tři druhy cukroví na stole 🙂 A tato myšlenka mi vždy pomáhala zůstat v klidu, a to i tehdy, když moje perníčky byly tak tvrdé, že se hodily jen na ozdobu, všechny děti byly nemocné a já jsem měla pocit že nic nestihnu…  apod. Samozřejmě že všichni víme, čteme a slyšíme, že vlastně o nic nejde, že to není o pečení a úklidu…. ale upřímně – na to my úplně kašleme a stresujeme se i nadále. 😀 Ovšem moje železná jistota, nepečené kuličky, je se mnou stále, po celé to stresové období. Dokonce i když se do štědrého dne stihnou všechny sníst, pár se jich dá vždycky přidělat 🙂 Ty rychlé, piškotové najdete zde.

Dnešní recept jsou kuličky z riccoty obalené v kokosu, ovšem zrovna tak je můžete obalit i v mletých oříšcích nebo kakau. Pokud máte food processor KitchenAid, prostě do něj všechny suroviny vložíte a máte hotovo za pár sekund. Takže milé dámy, a pánové: NO STRESS 😀

a-blog-det-gulky


Ingredience:

250 g ricotty

100 g kokosek (nebo jiné sušenky)

50 g strouhaného kokosu

50 g nizozemského kakaa

100 g másla (pokojové teploty)

100 g hnědého cukru

1oo g kokosu na obalování


Všechny ingredience si dejte do food processoru KitchenAid (máslo musí být změklé, a kokosky můžete nadrtit předem, ale nemusíte).

4

3

Food processor si zapněte na funkci „pulzování“. Párkrát stisknete, dokud se směs nespojí, a pak už zapněte stupeň jedna nebo dva, a nechejte dobře promíchat.

2

Pokud budete dělat kuličky ručně, kokosky nejdříve rozdrťte na prášek, máslo utřete s cukrem a postupně přidejte všechny ingredience. Vše společně důkladně ručně promíchejte, abyste získali hladké těsto – děti mohou samozřejmě také. 🙂

a-blog-misa-a-comp

Těsto pak přeložte do mísy, přikryjte potravinovou fólií a dejte minimálně na hodinu do chladu, aby ztuhlo. Poté pomocí lžíce nebo rukama tvarujte kuličky a obalujte je v kokosu.

a-blog-gulky-na-pap

a-blog-gulka-det

Krásný adventní čas plný pohody přeje Tina 🙂

a-blog-misa-text


Příspěvek pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „tinajedoma“.

Další recepty a tipy autorky s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=2

Bloggerku můžete sledoavt také na Instagramu: https://www.instagram.com/tinajedoma/

5KSM150-a-l-m

Produkty použité v receptu:

Kitchenaid food processor P2 5KFP1335 mandlová

Keramické misky KitchenAid

e-shop: http://kitchenaid.cz



RECEPT K TISKU

RICOTTOVÉ KULIČKY


Ingredience:

250 g ricotty

100 g kokosek (nebo jiné sušenky)

50 g strouhaného kokosu

50 g nizozemského kakaa

100 g másla (pokojové teploty)

100 g hnědého cukru

1oo g kokosu na obalování


Všechny ingredience si dejte do food processoru KitchenAid (máslo musí být změklé, a kokosky můžete nadrtit předem, ale nemusíte). Food processor si zapněte na funkci „pulzování“. Párkrát stisknete, dokud se směs nespojí, a pak už zapněte stupeň jedna nebo dva, a nechejte dobře promíchat. Pokud budete dělat kuličky ručně, kokosky nejdříve rozdrťte na prášek, máslo utřete s cukrem a postupně přidejte všechny ingredience. Vše společně důkladně ručně promíchejte, abyste získali hladké těsto – děti mohou samozřejmě také. 🙂 Těsto pak přeložte do mísy, přikryjte potravinovou fólií a dejte minimálně na hodinu do chladu, aby ztuhlo. Poté pomocí lžíce nebo rukama tvarujte kuličky a obalujte je v kokosu. 


 a-blog-det-gulky