TISKOVÁ KONFERENCE V BRATISLAVĚ

Dne 25.5.2017 jsme v prostorách Chefparade v Bratislavě uspořádali tiskovou konferenci značky KitchenAid na téma „Grilování a inspirace na léto“. V rámci programu jsme měli tu čest představit některé z novinek značky KitchenAid uvedené v předešlém roce, předvést návštěvníkům, co vše umí a v neposlední řadě „oprášit“ notoricky známé benefity stávajících přístrojů, které jsme zapřáhli do pracovního procesu a ve spolupráci s Markem Pavalou přinesli všem zúčastněným několik tipů na přípravu masa – jednoduše a se zaručenými výsledky.

IMG_0998

IMG_0999


Hlavními aktéry byly novinky KitchenAid:

Mixér Power Plus o výkonu 3,5 HP

IMG_0988

…a Varný robot KitchenAid, který pouhým stisknutím tlačítka vaří, smaží, napařuje, seká, drtí a emulguje 🙂

IMG_0996


Ze všeho nejdříve začala příprava celerového pyré pomocí Varného robotu KitchenAid, které Marek plánoval servírovat k masu.

Celer nakrájel pomocí profesionálního kuchařského nože KitchenAid na menší kousky, vložil do Varného robotu KitchenAid společně s mlékem a kořením a nechal přístroj vykonávat svou práci.

IMG_1008

Varný robot KitchenAid nepotřebuje žádnou asistenci, a tak se v mezičase mohl Marek věnovat své oblíbené činnosti – přípravě masa na steak.

IMG_1014

Opravdu chutný a kvalitní steak je závislý na tom, jaký druh a typ masa zvolíte – jak přesně vybírat a na co si dát pozor, v průběhu příprav ochotně vysvětloval Marek Pavala.

IMG_1025IMG_1029

18699916_10209060373769537_1128111548955918914_n

„Kromě kvalitního masa musíte mít také kvalitní pánev“, pokračoval ve vysvětlování Marek, a podělil se o své dojmy z litinové pánve KitchenAid, kterou pro přípravu steaků používá nejraději.

Po „uležení“ steaku (po tepelné přípravě je potřeba nechat steak tzv. chvíli dojít) stačilo maso úhledně nakrájet pomocí profesionálních nožů KitchenAid a mohlo se rovnou servírovat.

S přípravou ostatních ingrediencí a přílohy Markovi totiž pomohli spolehliví pracanti KitchenAid z řady Artisan 🙂

Varný robot vytvořil nadýchané celerové pyré, a mixér Power Plus vynikající dip z čerstvých bylinek.

IMG_1050

Pro přípravu bylinkového dipu stačilo do mísy mixéru Power Plus vměstnat bylinky…

IMG_1052

…zalít trochou panenského oleje, přidat pár „tajných přísad“, zmáčkout knoflík…

IMG_1055

…a za několik sekund bylo hotovo 🙂

IMG_1097 IMG_1084

Hovězí steak s celerovým pyré a bylinkovým dipem podle Marka Pavaly 🙂



 Po chutném hlavním jídle následovala malá alchymie v podání Bloggerky Terky a mixéru Power Plus, který za pouhou minutu vytvořil vynikající arašídové máslo s himálajskou solí, které mohli účastníci ochutnat namazané na čerstvém kváskovém chlebu s dýňovými semínky 🙂

IMG_1035

Výroba arašídového másla zabrala pouhou minutu, a k samotné výrobě stačily pouze dvě ingredience. Pražené nesolené arašídy v BIO kvalitě a himálajská sůl 🙂 Pro dosažení tekutější konzistence můžete (ale nemusíte) přidat trochu oleje (například s vlašských ořechů či sezamový nebo lněný).

IMG_1037

Pak už stačí pouze stisknout knoflík (program drcení), a v průběhu mixování pomocí pěchovadla čas od času sesunout ulpělé zbytky oříšků ze stěn zpět do víru sekacích nožů.

IMG_1101

Po pouhých pár sekundách začne vznikat krémová textura, kterou mixér díky výkonu 3,5 HP (24.000 ot./min.) vyšlehá do dokonale hladkého krému.

IMG_1042

16265570_1841039176109840_844605951887226161_n



Kromě konzumace arašídového másla na slaný způsob, mohli návštěvníci ochutnat také sladkou variantu využití másla, a to v podobě domácí RAW proteinové tyčinky.

Přípravy se opět ujmula Bloggerka Terka a kromě Mixéru Power Plus a přizvala k procesu příprav také novinku: KitchenAid kuchyňský robot MINI o objemu 3,3 l.

IMG_0992

IMG_1100

IMG_1102

Mixér ochotně připravil druhou várku arašídového másla, kterou posléze kuchyňský robot KitchenAid MINI smíchal s datlovou pastou, rýžovým proteinem a lucumou do kompaktní pružné hmoty.

IMG_1103

Výslednou hmotu pak již stačilo natlačit do nepřilavé formy KitchenAid a nechat chvíli ztuhnout v lednici. Uleželá hmota se pak nakrájela na rovnoměrné kousky, a mohlo se ochutnávat 🙂

IMG_1107 IMG_1109

18671492_10209060073762037_4295680348396007426_o 

Takto připravené tyčinky Terka doporučila jako ideální svačinku na celodenní výlety, pro okamžité doplnění energie a živin 🙂 Stačí zabalit do kousku pečícího papíru a uložit do sáčku, nebo rovnou naskládat do svačinového boxu.

IMG_1112

IMG_1116



Po doplnění potřebné energie byl pro účastníky nachystán zlatý hřeb, a to v podobě „testu kuchyňských nožů KitchenAid“ v podání Marka Pavaly.

Podle jeho slov se totiž správně naostřený a kvalitní nůž pozná podle toho, že na jedno jediné máchnutí prořízne plnou PET láhev s vodou, a to zcela čistým řezem.

IMG_1057

Příprava na „pokus“. Marek ze všeho nejdříve odstranil etiketu z láhve.

IMG_1061

Poté dobrovolnici z řad účastníků vysvětlil, jak má pokus probíhat, a aby dokázal, že test opravdu funguje a nejedná se pouze o trik, nechal celý pokus vykonat zmíněnou náhodnou dobrovolnici bez jakéhokoli zásahu.

IMG_1062

Po malém váhání a trénování techniky došlo na samotný řez…

IMG_1063

…který se povedl na první dobrou 🙂

Marek tak všem přítomným potvrdil kvalitu profesionálních nožů KitchenAid, a od publika si vysloužil pořádnou dávku aplausu 🙂



Všem návštěvníkům děkujeme za účast, podporu a milé reakce, a budeme se těšit zase brzy na viděnou 🙂

IMG_1124



profil

kontakt: info@kitchenaid.cz

e-shop: www.kitchenaid.cz