Banánový chlebík bez cukru

Když jsem koncem května den ze dne vysadila cukr, prožila jsem si celkem hořký týden s bolestmi hlavy, špatnou náladou a vůbec takovými stavy nepohody…ale stálo to za to a tělo si zvyklo…zvyklo si na hořké kafe…na sladké „bez cukru“ a právě na dezerty, které mi chutnají jen tak…bez spousty cukru, másla a mouky… 🙂
Pokud chcete zkusit něco takového, tak tento chlebíček by vás mohl příjemně překvapit a dokázat, že i zdravé může být moc dobré…
Inspirovala mě Mialma a její krásný blog, a hlavně jsem potřebovala spotřebovat hodně zralé banány… 🙂



Ingredience:

2 zralé banány 

1 hrnek ovesných vloček

4 lžíce jogurtu

2 vajíčka  (žloutky a bílky zvlášť)

20 g proteinu (nemusí být…já jsem použila bez příchutě)

hrst nasekaných vlašských oříšků

hrst kokosových plátků

lžíce kakaa

čtvereček hořké čokolády, nalámané na menší kousky

lžička prášku do pečiva

sladidlo dle chuti…trošku javorového sirupu nebo třeba vanilkové Fladrops…



Troubu předehřejte na teplotu 170°C, a v
 misce si rozmačkejte vidličkou banány.
Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid si oddělte bílky a vyšlehejte do tuhého sněhu.

Do druhé mísy přelijte žloutky, přidejte rozmačkané banány a postupně pomocí plochého šlehače zapracujte také ostatní suroviny…nakonec zlehka postupně vmíchejte sníh z bílků a vše ještě lehce zamíchejte.


Formu na chlebíček lehce vytřete máslem a vysypejte kokosem…hotové těsto nalijte do takto připravené formy a pečte přibližně 50 min.
(jestli je chlebíček hotový, vyzkoušejte špejlí 🙂 ) 


Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

Další recepty autorky s použitím kuchyňských přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=3

5KSM150-a-l-m

Přístroje a produkty použité v receptu:

Kitchenaid robot Artisan 5KSM150 v odstínu „mandlová“

Pečící forma na chlebíček s nepřilnavým povrchem


RECEPT K TISKU

Banánový chlebík bez cukru


Ingredience:

2 zralé banány 

1 hrnek ovesných vloček

4 lžíce jogurtu

2 vajíčka  (žloutky a bílky zvlášť)

20 g proteinu (nemusí být…já jsem použila bez příchutě)

hrst nasekaných vlašských oříšků

hrst kokosových plátků

lžíce kakaa

čtvereček hořké čokolády, nalámané na menší kousky

lžička prášku do pečiva

sladidlo dle chuti…trošku javorového sirupu nebo třeba vanilkové Fladrops…



Troubu předehřejte na teplotu 170°C…
V misce si rozmačkejte vidličkou banány. Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid si oddělte bílky a vyšlehejte do tuhého sněhu. Do druhé mísy přelijte žloutky, přidejte rozmačkané banány a postupně pomocí plochého šlehače zapracujte také ostatní suroviny…nakonec zlehka postupně vmíchejte sníh z bílků a vše ještě lehce zamíchejte. Formu na chlebíček lehce vytřete máslem a vysypejte kokosem…hotové těsto nalijte do takto připravené formy a pečte přibližně 50 min.
(jestli je chlebíček hotový, vyzkoušejte špejlí)