PODZIMNÍ JABLEČNÉ MINIKOLÁČKY

Dnes bych se s vámi ráda podělila o můj oblíbený a především jednoduchý podzimní recept 🙂

Jablka k tomuto ročnímu období neodmyslitelně patří, stejně jako příjemné rodinné posezení v teple domova u dobrého domácího moučníku.

Zkuste si tedy připravit koláčky podle tohoto receptu, a překvapte s nimi své přátele či rodinu –  jsem si jistá, že sklidíte úspěch 🙂

a jesen po upeč.

Jablečné minikoláčky:

těsto:

330g hladká  mouka

200g másla pokojové teploty

150g moučkového cukru

1 vejce

1 bal. Vanilkového cukru

 náplň:

jablek

citrónová šťáva

hnědý cukr

na potření:

vejce


 

V míse kuchyňského robotu KitchenAid zpracujte všechny suroviny v těsto, a dejte do chladu asi na půl hodiny.

03d_ok_tld_ka-empred_flatbeater_006pcorr24

Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Vložte do mísy, přidejte šťávu z citronu, cukr a zamíchejte.

Těsto vyjměte z lednice, vyválejte na podložce a vykrájejte z něj úhledné kroužky. Na každý kroužek z těsta pak položte kousek jablka a přikryjte druhým kroužkem těsta (pro lepší efekt si můžete do vrchních kroužků z těsta vykrojit oblíbené tvary pomocí vykrajovátek – já mám pro tyto příležitosti v zásobě podzimní vzory 🙂 ). Na závěr potřete vyšlehaným vejcem a posypejte hnědým cukrem.

a jesen plech pred peč.

a jesen plech jablko.

Pečte na nepřilnavém pečícím plechu na sušenky KitchenAid v předehřáté troubě na 180°C, cca 15min. dozlatova.

Díky nepřilnavé úpravě si nemusíte lámat hlavu s vymazáváním nebo vykládáním plechu pečícím papírem. Koláčky se v žádném případě nepřipečou 🙂

a jesen 2fot. stol s miskou a kol.

a jesen 2fot. upeč. na stole jab.

a jesen 2fot. z preddu koláč.

Dobrou chuť 🙂


Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „tinajedoma“.

Další recepty autorky s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=2

Bloggerku můžete sledoavt také na Instagramu: https://www.instagram.com/tinajedoma/

5KSM150-a-l-m

Přístroje použité v receptu:

kuchyňský robot KitchenAid Artisan 4,8 l

KitchenAid keramický mini pečící set (2ks) – královská červená



RECEPT K TISKU

PODZIMNÍ JABLEČNÉ MINIKOLÁČKY



těsto:

330g hladká  mouka

200g másla pokojové teploty

150g moučkového cukru

1 vejce

1 bal. Vanilkového cukru

Náplň: 

jablek

citrónová šťáva

hnědý cukr

na potření:

vejce


V míse kuchyňského robotu KitchenAid zpracujte všechny suroviny v těsto, a dejte do chladu asi na půl hodiny. Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Vložte do mísy, přidejte šťávu z citronu, cukr a zamíchejte.

Těsto vyjměte z lednice, vyválejte na podložce a vykrájejte z něj úhledné kroužky. Na každý kroužek z těsta položte kousek jablka a přikryjte druhým kroužkem těsta (pro lepší efekt si můžete do vrchních kroužků z těsta vykrojit oblíbené tvary pomocí vykrajovátek – já mám pro tyto příležitosti v zásobě podzimní vzory 🙂 ). Na závěr potřete vyšlehaným vejcem a posypejte hnědým cukrem.

Pečte v předehřáté troubě na 180°C, cca 15min. dozlatova.

a jesen 2fot. upeč. na stole jab.