JÁHLOVO-OŘECHOVÁ KAŠE S HRUŠKAMI

Nevím jak u vás, ale u nás se na podzim snídají kaše na různé způsoby. Nejraději je mám s podzimním ovocem jako jsou jablíčka, hrušky nebo švestky. Dnes jsem připravovala jáhlovou kaši z jáhel, které jsem nechala přes noc namočené ve vodě spolu s vlašskými ořechy. Druhý den všechny suroviny rozmixuji dohladka a krátce povařím. Je to takové moje vylepšení, díky kterému získá kaše lehce ořechovou chuť a krémovou konzistenci.

IMG_3832-2


Budeme potřebovat (pro 4 osoby):

1 hrnek jáhel

1 hrnek rostlinného mléka

2 hrnky vody

1/2 hrnku vlašských ořechů

2 zralé hrušky

1 lžíce kokosového cukru

špetka soli

1 lžička mleté skořice

hrst nasekané 80% hořké čokolády

hrst nasekaných vlašských ořechů (na ozdobu)


 Jáhly spolu s vlašskými ořechy vsypte do větší mísy, zalijte je vodou a nechejte přes noc namáčet. Ráno vodu slijte a jáhly s ořechy přesypejte do food processoru KitchenAid nebo do mixéru.
IMG_3812
Přidejte hrnek rostlinného mléka a vše rozmixujte na hladkou kaši.
IMG_3813
Kaši vlijte do hrnce, přidejte hrnek vody, špetku soli, skořici a za stálého míchání nechejte na mírném plameni zhoustnout. Pokud se vám bude kaše přichytávat nebo se vám bude zdát hustá, přidejte ještě další vodu. Jakmile je kaše hustá a jáhly měkké, odstavte ji z plotny. Hrušky omyjte, nakrájejte je na kostičky a vhoďte je do druhého hrnce. Přidejte cca 5 lžic vody, kokosový cukr a nechte hrušky na mírném plameni probublávat do změknutí.
IMG_3821
Uvařenou kaši naservírujte do misek, přidejte hrušky a vršek kaše posypte nesekanou čokoládou a vlašskými ořechy.

IMG_3830-2



Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

Další recepty autorky s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=4

5KSM150-a-l-m

Produkty použité v receptu:

Kitchenaid food processor P2 5KFP1335 v odstínu „mandlová“

e-shop: http://kitchenaid.cz


RECEPT K TISKU

JÁHLOVO-OŘECHOVÁ KAŠE S HRUŠKAMI


Budeme potřebovat (pro 4 osoby):

1 hrnek jáhel

1 hrnek rostlinného mléka

2 hrnky vody

1/2 hrnku vlašských ořechů

2 zralé hrušky

1 lžíce kokosového cukru

špetka soli

1 lžička mleté skořice

hrst nasekané 80% hořké čokolády

hrst nasekaných vlašských ořechů (na ozdobu)


 Jáhly spolu s vlašskými ořechy vsypte do větší mísy, zalijte je vodou a nechejte přes noc namáčet. Ráno vodu slijte a jáhly s ořechy přesypejte do food processoru KitchenAid nebo do mixéruPřidejte hrnek rostlinného mléka a vše rozmixujte na hladkou kaši. Kaši vlijte do hrnce, přidejte hrnek vody, špetku soli, skořici a za stálého míchání nechejte na mírném plameni zhoustnout. Pokud se vám bude kaše přichytávat nebo se vám bude zdát hustá, přidejte ještě další vodu. Jakmile je kaše hustá a jáhly měkké, odstavte ji z plotny. Hrušky omyjte, nakrájejte je na kostičky a vhoďte je do druhého hrnce. Přidejte cca 5 lžic vody, kokosový cukr a nechte hrušky na mírném plameni probublávat do změknutí. Uvařenou kaši naservírujte do misek, přidejte hrušky a vršek kaše posypte nesekanou čokoládou a vlašskými ořechy.
IMG_3832-2