BEZLEPKOVÉ ŘEZY PIŠKOTOVÉ ŘEZY S PUDINKEM

Původní recept mám od své kamarádky – jen jsem si jej převedla do bezlepkové varianty 🙂 Je to v podstatě jako pudinkový pohár s piškoty a šlehačkou, ovšem v tomto případě si můžete ukrojit kousek tak akorát, jak velký chcete 🙂

dezert 2


Ingredience:

Těsto:

4 velká vejce

200 g cukru krupice

100 ml oleje (slunečnicový, olivový)

200 g bezlepkové samokypřící mouky Doves Farm

Pudink:

1 litr plnotučného mléka

2 sáčky vanilkového pudinku (použila jsem Dr. Oetker Pravá vanilka)

Cukr dle chuti ( dávám 8 lžiček)

Dokončení:

1 – 2  kelímky šlehačky


Středně velký, hlubší plech vyložte pečícím papírem. V kastrůlku uvařte puding podle návodu, oslaďte a ponechte zatím stranou. Troubu předehřejte na 190°C.

robot 2

V míse kuchyňského robotu KitchenAid  vyšlehejte celá vejce s cukrem do světlé pevné pěny.

Bez názvu-2

Za stálého šlehání postupně tenkým proudem přilévejte také olej.

robot8

Jakmile jsou vejce s olejem spojená a našlehaná, robot vypněte a ručně postupně pomocí stěrky vmíchejte mouku. Hotové těsto nalijte na připravený plech

robot9

…a naběračkou pak na těsto nalévejte v pruzích puding (můžete vytvořit buď podélné pruhy nebo mřížku).

robot91

Plech následně vložte do vyhřáté trouby a pečte, dokud piškot nezezlátne (cca 10 – 15 minut). Po upečení nechejte vychladnout.

robot912

Před podáváním vyšlehejte šlehačku a celou plochu dezertu rovnoměrně potřete.

dezert


 

Recept pro Vás připravila Zdeňka Mazúrová z blogu Liščí Mlsání,

lektroka na kurzech bezlepkového pečení a autorka připravované kuchařky bezlepkového pečení, která vyjde v říjnu ve vydavatelství Ikar.

5KSM150-a-l-m

Produkty použité v receptu:

Kuchyňský robot KitchenAid Artisan 6,9 l v odstínu „královská červená“: https://www.kitchenaid.cz/kuchynske-roboty-kuchynske-roboty



 

RECEPT K TISKU

BEZLEPKOVÉ ŘEZY PIŠKOTOVÉ ŘEZY S PUDINKEM

Ingredience:

Těsto:

4 velká vejce

200 g cukru krupice

100 ml oleje (slunečnicový, olivový)

200 g bezlepkové samokypřící mouky Doves Farm

Pudink:

1 litr plnotučného mléka

2 sáčky vanilkového pudinku (použila jsem Dr. Oetker Pravá vanilka)

Cukr dle chuti ( dávám 8 lžiček)

Dokončení:

1 – 2  kelímky šlehačky


Středně velký, hlubší plech vyložte pečícím papírem. V kastrůlku uvařte puding podle návodu, oslaďte a ponechte zatím stranou. Troubu předehřejte na 190°C. V míse kuchyňského robotu KitchenAid  vyšlehejte celá vejce s cukrem do světlé pevné pěny. Za stálého šlehání postupně tenkým proudem přilévejte také olej. Jakmile jsou vejce s olejem spojená a našlehaná, robot vypněte a ručně postupně pomocí stěrky vmíchejte mouku. Hotové těsto nalijte na připravený plech a naběračkou pak na těsto nalévejte v pruzích puding (můžete vytvořit buď podélné pruhy nebo  mřížku). Plech následně vložte do vyhřáté trouby a pečte, dokud piškot nezezlátne (cca 10 – 15 minut). Po upečení nechejte vychladnout. Před podáváním vyšlehejte šlehačku a celou plochu dezertu rovnoměrně potřete.

dezert