ŠPALDOVÉ LINECKÉ CUKROVÍ

Minulý rok jsem na Vánoce připravovala bezlepkové linecké hvězdičky z kokosové mouky. Tento rok jsem se rozhodla upéct klasické linecké cukroví, ale místo bílé mouky jsem použila špaldovou. Linecké má díky špaldové mouce a přidanému kokosovému sirupu tmavou barvu, ale nebojte se, chutná stejně dobře 🙂

IMG_4482

Budeme potřebovat (na 2 plechy):

250 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky

1 žloutek

100 g kokosového oleje

55 g kokosového sirupu

marmeláda (použila jsem fíkovou marmeládu St. Dalfour bez cukru)

Z mouky, žloutku, kokosového oleje a kokosového sirupu zpracujeme pomocí robota KitchenAid těsto.

IMG_4465

 IMG_4466

Hotové těsto vyválíme a pomocí vykrajovátek vykrojíme požadované tvary.

IMG_4467

Linecké pečeme v troubě vyhřáté na 165 stupňů dozlatova.

IMG_4469

Upečené linecké slepujeme marmeládou a necháme ho v chladu uležet.

IMG_4493-3

 

Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

Další recepty autorky s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=4

5KSM150-a-l-m

Produkty použité v receptu:

http://kitchenaid.cz/robot-artisan-mini-5ksm3311/3670-kitchenaid-robot-artisan-mini-5ksm3311-guavova-glazura.html

e-shop: https://www.kitchenaid.cz/

RECEPT K TISKU

ŠPALDOVÉ LINECKÉ CUKROVÍ


Budeme potřebovat (na 2 plechy):

250 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky

1 žloutek

100 g kokosového oleje

55 g kokosového sirupu

marmeláda (použila jsem fíkovou marmeládu St. Dalfour bez cukru)

 

Z mouky, žloutku, kokosového oleje a kokosového sirupu zpracujeme pomocí robota KitchenAid těsto. Hotové těsto vyválíme a pomocí vykrajovátek vykrojíme požadované tvary. Linecké pečeme v troubě vyhřáté na 165 stupňů dozlatova. Upečené linecké slepujeme marmeládou a necháme ho v chladu uležet.

IMG_4482