SLANÁ PAŽITKOVÁ BUCHTA

Máte sladkostí už dost a rádi byste slanou variantu buchty?
Mám pro vás tip nejen na velikonoční pohoštění, ale tuto slanou buchtu si můžete upéct kdykoliv v roce, neboť  pažitka se dá vypěstovat i v květináči u vás doma.  🙂

pažitková buchta

Ingredience:

350g hladké mouky

2 lžičky soli

1 lžička prášku do pečiva

1 lžička maďarské papriky

2 vejce (žloutky zvlášť a z bílku utvořit sníh)

250ml podmáslí/kefíru

175 ml mléka

100g strouhaného sýra

125 ml oleje

pažitka

 


Postup:

Do mísy vmícháme hladkou mouku, sůl, papriku, mléko, olej, pažitku, žloutky a mléko.

Z bílků vyšleháme ručním mixérem tuhý sníh a přidáme do připravené směsi.

Plech nebo formu vysteleme pečícím papírem, nalejeme připravené těsto.

Pečeme na 170 stupňů – 30 min.

29573119_1665324123561031_5272151324010551540_n



Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“

Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny
Semináře, workshopy vaření/tvoření

profil

 

Přístroje použité v receptu:

 KitchenAid ruční šlehač P2: https://www.kitchenaid.cz/kitchenaid-rucni-slehac-5khm9212

 Kitchenaid pečící forma: https://www.kitchenaid.cz/pecici-plechy

RECEPT K TISKU

SLANÁ PAŽITKOVÁ BUCHTA

Ingredience:

350g hladké mouky

2 lžičky soli

1 lžička prášku do pečiva

1 lžička maďarské papriky

2 vejce (žloutky zvlášť a z bílku utvořit sníh)

250ml podmáslí/kefíru

175 ml mléka

100g strouhaného sýra

125 ml oleje

pažitka


Postup:

Do mísy vmícháme hladkou mouku, sůl, papriku, mléko, olej, pažitku, žloutky a mléko.

Z bílků vyšleháme ručním mixérem tuhý sníh a přidáme do připravené směsi.

Plech nebo formu vysteleme pečícím papírem, nalejeme připravené těsto.

Pečeme na 170 stupňů – 30 min.

pažitková buchta