Sezóna medvědího česneku je v plném proudu a proto jsem vyrazila do lesa, abych si taky pár lístků nasbírala. Z medvědího česneku se dá připravit spousta dobrůtek. Miluji pesto, bylinkové máslo a oblíbila jsem si také hummus. Připravuji ho napůl z cizrny a napůl z konopných semínek, která obsahují spoustu bílkovin, vitamínů a minerálů. Medvědí česnek je zase bohatý na vitamin C, čistí krev a má antioxidační účinky.
Ingredience:
200 g uvařené cizrny
4 vrchovaté lžíce loupaných BIO konopných semínek
hrst medvědího česneku
1 lžíce sezamové pasty tahin
olivový olej
citronová šťáva
2 lžíce vody
sůl
Postup:
Cizrnu vsypeme do mixéru, přidáme konopná semínka, medvědí česnek, tahini a dvě lžíce vody.
Během mixování přiléváme po troškách olivový olej a mixujeme dohladka.
Hotový hummus ochutíme solí a citronovou šťávou.
Dobrou chuť!
Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“ http://cookingwithsusa.blogspot.cz/
Další recepty autorky s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=4
Produkty použité v receptu:
Kitchenaid food processor P2 5KFP1335 v odstínu „mandlová“
E-shop: https://www.kitchenaid.cz/