KONOPNÝ HUMMUS S MEDVĚDÍM ČESNEKEM

Sezóna medvědího česneku je v plném proudu a proto jsem vyrazila do lesa, abych si taky pár lístků nasbírala. Z medvědího česneku se dá připravit spousta dobrůtek. Miluji pesto, bylinkové máslo a oblíbila jsem si také hummus. Připravuji ho napůl z cizrny a napůl z konopných semínek, která obsahují spoustu bílkovin, vitamínů a minerálů. Medvědí česnek je zase bohatý na vitamin C, čistí krev a má antioxidační účinky.


IMG_6186a-3b

Ingredience:

200 g uvařené cizrny

4 vrchovaté lžíce loupaných BIO konopných semínek

hrst medvědího česneku

1 lžíce sezamové pasty tahin

olivový olej

citronová šťáva

2 lžíce vody

sůl

Postup:

 Cizrnu vsypeme do mixéru, přidáme konopná semínka, medvědí česnek, tahini a dvě lžíce vody. 

Během mixování přiléváme po troškách olivový olej a mixujeme dohladka. 

Hotový hummus ochutíme solí a citronovou šťávou.

Dobrou chuť!

 


Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“ http://cookingwithsusa.blogspot.cz/

Další recepty autorky s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=4

5KSM150-a-l-m

Produkty použité v receptu:

Kitchenaid food processor P2 5KFP1335 v odstínu „mandlová“

e-shop: http://kitchenaid.cz

RECEPT K TISKU

KONOPNÝ HUMMUS S MEDVĚDÍM ČESNEKEM


Ingredience:

200 g uvařené cizrny

4 vrchovaté lžíce loupaných BIO konopných semínek

hrst medvědího česneku

1 lžíce sezamové pasty tahin

olivový olej

citronová šťáva

2 lžíce vody

sůl

 

Postup:

 Cizrnu vsypeme do mixéru, přidáme konopná semínka, medvědí česnek, tahini a dvě lžíce vody.

Během mixování přiléváme po troškách olivový olej a mixujeme dohladka.
Hotový hummus ochutíme solí a citronovou šťávou.

IMG_6186a-3b