LIBANONSKÝ workshop

Dne 28.5.2018 se konal v Prachaticích  „LIBANONSKÝ workshop“.

33942624_1727275334032576_1648857456970825728_n


Workshopem provázel: 

Martin Patras (profík přes mezinárodní kuchyni) 
Lucka Jahelková (poradce, kouč, lektor, foodbloger)  
Zuzka Barborková (profík přes vše sladké)

Libanonská kuchyně není vůbec pálivá, a proto si na ni kdokoliv rychle zvykne.

Koření ale patří k výrazným doplňkům arabských pokrmů, zejména tymián, koriandr, římský kmín, šafrán,

sumak a sezam. Převažují zde vegetariánské pokrmy.

My si na libanonském workshopu představili mnoho rozličných pokrmů a seznámili se i s typickým kořením.

 

UČILI JSME SE VAŘIT:

 HUMMUS
 BABA GANOUCH
 TABOULEH
 FALAFEL
 JÁTRA NA GRENADINĚ
 PITA CHLÉB
 KUSKUS SALÁT

 

foto

Vše co jsme vytvořili jsme si nachystali do krabiček domů.

Domů si také každý odnesl dárečky s danou tématikou workshopu + letní dárečky pro tvoření: 
– zeleninu typickou pro libanonskou kuchyni připravenou Fresherii Netolice
– sezam
– knihu Nanuky + tvořítka na nanuky
– časopis Dobroty – letní číslo
– dezerty – letní muffínky, baklavu

 



Workshop byl podpořen: 

KitchenAid www.kitchenaid.cz
FOOD.BODY.LIFE – poradna nového životního stylu Prachatice
Luboš Vymazal – KitchenAid, Vyškov (www.kitchenaid.cz)
Krebul o.p.s. www.krebul.cz
Fresheria Netolice

VŠEM děkuji za přítomnost, za úžasnou atmosféru, za pomoc při úklidu a těším se na příště

profil

 

 Produkty použité na semináři:

Kitchenaid mixér Artisan: http://kitchenaid.cz/17-mixer-artisan-5ksb5553

Kuchyňské náčiní KitchenAid z řady Professional: http://kitchenaid.cz/130-professional-rada