Baba Ganoush

Baba Ganoush je oblíbenou pochutinou z lilku, který pochází Blízkého východu. Jeho použití je jako předkrm a pomazánka, která nejlépe chutná s kousky čerstvě upečeného pita chleba.

 

babaganoush

Ingerdience:

5 lilků

5 lžic tahini

 5 lžic olivového  oleje

5 česneků

římský kmín

citronová šťáva

sůl

 

Postup:

Lilky omyjte, propíchejte vidličkou a dejte péct do trouby předehřáté na 250°C přibližně na 35 minut.

33763528_1727275534032556_750781023737872384_n

Hotové lilky nechte lehce vychladnout, poté pomocí lžíce vydlabejte dužinu a vložte do mixéru.

Přidejte tahini, česnek, přilévejte po troškách olivový olej a vše umixujeme dohladka.
Hotovou pomazánku dochutíme římským kmínem, solí a citronovou šťávou.

Podáváme nejlépe s kousky čerstvě upečeného pita chleba.

 


Recepty pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“.

Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny
Semináře, workshopy vaření/tvoření

profil

Přístroje použité v receptu:

Kitchenaid mixér Artisan: https://www.kitchenaid.cz/kitchenaid-mixer-artisan-5ksb5553

Kuchyňské náčiní KitchenAid z řady Professional: https://www.kitchenaid.cz/professional-rada

RECEPT K TISKU

   BABA GANOUSH

Ingerdience:

5 lilků

5 lžic tahini

 5 lžic olivového  oleje

5 česneků

římský kmín

citronová šťáva

sůl

 

Postup:

Lilky omyjte, propíchejte vidličkou a dejte péct do trouby předehřáté na 250°C přibližně na 35 minut.

Hotové lilky nechte lehce vychladnout, poté pomocí lžíce vydlabejte dužinu a vložte do mixéru.

Přidejte tahini, česnek, přilévejte po troškách olivový olej a vše umixujeme dohladka.
Hotovou pomazánku dochutíme římským kmínem, solí a citronovou šťávou.

Podáváme nejlépe s kousky čerstvě upečeného pita chleba. 

babaganoush