Tabouleh

Tradičním libanonským salátem z čerstvých surovin, který v této zemi nikdy nesmí chybět na stole je tabouleh.

 

tabouleh

 Ingredience:

100 g bulguru

3 rajčata

 1/2 okurky 

1 cibule šalotka

1 citron

3 – 5 lžic olivového oleje

1 svazek máty

1 svazek hladkolisté petrželky

sůl 

pepř

římský kmín


Postup:

Uvaříme bulgur dle  návodu, můžeme použít i obměněnou verzi s kuskusem či pohankou.

Zeleninu nakrájíme na malé kostičky, smícháme s uvařeným bulgurem, dochutíme šťávou z citronu, přidáme olivový olej, sůl, pepř, kmín a hojně hladkolistou petrželku nasekanou na jemno. Tabouleh podáváme k masu, rybám, ale i jako samostatné jídlo.

 


Recepty pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“.

Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny
Semináře, workshopy vaření/tvoření

profil

Přístroje použité v receptu:

Kuchyňské náčiní KitchenAid z řady Professional: https://www.kitchenaid.cz/professional-rada

RECEPT K TISKU

Tabouleh

Ingredience:

100 g bulguru

3 rajčata

 1/2 okurky 

1 cibule šalotka

1 citron

3 – 5 lžic olivového oleje

1 svazek máty

1 svazek hladkolisté petrželky

sůl 

pepř

římský kmín

Postup:

Uvaříme bulgur dle  návodu, můžeme použít i obměněnou verzi s kuskusem či pohanku.

Zeleninu nakrájíme na malé kostičky, smícháme s uvařeným bulgurem, dochutíme šťávou z citronu, přidáme olivový olej, sůl, pepř, kmín a hojně hladkolistou petrželku nasekanou na jemno.  Tabouleh podáváme k masu, rybám, ale i jako samostatné jídlo.

tabouleh