BROSKYŇOVO – MAKOVÝ KOLÁČ BEZ MÚKY A CUKRU

Nebesky dobrý makový koláč, který ocení všichni, kteří odmítají ve svém jídelníčku mouku a cukr.

Recept pro nás připravili Patris a Stanley z blogu „Welifttogether“

https://www.welifttogether.com/

 

broskynový koláč

Ingrediencie:

100 g ovsené vločky

100 g vločková múka (na jemno pomleté ovsené vločky)

100 mletý mak

5 PL stévie

1 PL sódy

300 g gréckeho jogurtu

150 ml mlieka

1 vajíčko

ovocie: 400 g zavárané broskyne

 

Postup:

Najprv si zmiešame všetky suché ingrediencie ako ovsené vločky, mak, stéviu a sódu.

V druhej nádobe dohladka vymiešame grécky jogurt s mliekom, pridáme vajíčko a túto zmes vylejeme do suchých ingrediencií.

Poriadne premiešame a základ na náš makový koláčik vylejeme na plech s rozmerom 20 x 30 cm, ktorý sme si vopred vymazali kokosovým olejom a vysypali ovsenými vločkami.

Pečieme na 180°C cca 25 minút.

Prajeme dobrú chuť.

 

nutričné hodnoty celý koláčik 1 porcia (1/12)
Kcal 1500 125
Bielkoviny 54 5
Sacharidy 188 16
Tuky 52 4

 



Přístroje použité v receptu:

KitchenAid Power Plus zakoupíte zde: https://www.kitchenaid.cz/kitchenaid-mixer-artisan-power-plus-5ksb8270

5KSB8270

Další příspěvky týkající se tohoto produktu naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/archiv/tag/powerplus

 

RECEPT K TISKU

BROSKYŇOVO – MAKOVÝ KOLÁČ BEZ MÚKY A CUKRU

Ingrediencie:

100 g ovsené vločky

100 g vločková múka (na jemno pomleté ovsené vločky)

100 mletý mak

5 PL stévie

1 PL sódy

300 g gréckeho jogurtu

150 ml mlieka

1 vajíčko

ovocie: 400 g zavárané broskyne

Postup:

Najprv si zmiešame všetky suché ingrediencie ako ovsené vločky, mak, stéviu a sódu.

V druhej nádobe dohladka vymiešame grécky jogurt s mliekom, pridáme vajíčko a túto zmes vylejeme do suchých ingrediencií.

Poriadne premiešame a základ na náš makový koláčik vylejeme na plech s rozmerom 20 x 30 cm, ktorý sme si vopred vymazali kokosovým olejom a vysypali ovsenými vločkami.

Pečieme na 180°C cca 25 minút.

Prajeme dobrú chuť.

broskynový koláč