GALETTKA S KRVAVÝMI POMARANČAMI

Krásne pomaranče, ešte krajšie krvavé. Zabalené do cesta a dochutené bylinkou, citrónovým thymiánom. Jemne posypané cukrom, voňavé a farebné.

 Treba si ju upiecť, treba ju vidieť aj cítiť.  

 

a-galetka-upeč.-745x1024

Ingrediencie:

180g hladkej múky

1/2 lyžičky soli

2 lyžice hnedého práškového cukru

1 lyžica natrhaných lístkov thymiánu

125g studeného rastlinného tuku

2 až 3 lyžice studenej vody

Náplň:

4 krvavé pomaranče

2 lyžice kukuričného škrobu

2 lyžice hnedého cukru + na posypanie cesta

pár lístkov thymiánu na posypanie náplne


Postup:

Zmiešame suché ingrediencie na cesto – múku, soľ, cukor a thymián.

Pridáme na kocky nakrájaný studený tuk a vodu. Vypracujeme cesto (ja ho spracúvam vo foodprocesore), ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky na pol hodiny.

Rúru si predhrejeme na 200°C. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie.

Na náplň očistíme pomaranče. Dva nakrájame na plátky a dáme stranou, dva na mesiačiky.

 

a-galetka-pomaranč-768x475

Krájame nad misou do ktorej zachytíme šťavu. K nej primiešame pomaranče a ostatné suroviny na nápň.

Vychladené cesto vyvaľkáme na okrúhly plát. Do stredu dáme náplň. Okraje zahneme cez náplň, tak aby sme ju celú nezakryli.

 

a-galetka-po-upečení-768x510

Okraje cesta potrieme rastlinným mliekom a posypeme cukrom.

Pečieme cca 45min.

Prajem dobrú chuť

S láskou Tina 🙂

 



Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „Tinajedoma“.

Další recepty a tipy autorky s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=2

Bloggerku můžete sledovat také na Instagramu: https://www.instagram.com/tinajedoma/

5KSM150-a-l-m

Přístroje použité v receptu:

Food processor: https://www.kitchenaid.cz/food-processory

KitchenAid pečící plech: https://www.kitchenaid.cz/pecici-plechy#f&pg=1-2

Kuchyňské náčiní KitchenAid z řady Professional: https://www.kitchenaid.cz/professional-rada

RECEPT K TISKU

GALETTKA S KRVAVÝMI POMARANČAMI

Ingrediencie:

180g hladkej múky

1/2 lyžičky soli

2 lyžice hnedého práškového cukru

1 lyžica natrhaných lístkov thymiánu

125g studeného rastlinného tuku

2 až 3 lyžice studenej vody

Náplň:

4 krvavé pomaranče

2 lyžice kukuričného škrobu

2 lyžice hnedého cukru + na posypanie cesta

pár lístkov thymiánu na posypanie náplne

Postup:

Zmiešame suché ingrediencie na cesto – múku, soľ, cukor a thymián.

Pridáme na kocky nakrájaný studený tuk a vodu. Vypracujeme cesto (ja ho spracúvam vo foodprocesore), ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky na pol hodiny.

Rúru si predhrejeme na 200°C. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie.

Na náplň očistíme pomaranče. Dva nakrájame na plátky a dáme stranou, dva na mesiačiky.

Krájame nad misou do ktorej zachytíme šťavu. K nej primiešame pomaranče a ostatné suroviny na nápň.

Vychladené cesto vyvaľkáme na okrúhly plát. Do stredu dáme náplň. Okraje zahneme cez náplň, tak aby sme ju celú nezakryli.

Okraje cesta potrieme rastlinným mliekom a posypeme cukrom.

Pečieme cca 45min.

Prajem dobrú chuť

S láskou Tina

a-galetka-upeč.-745x1024