KUŘECÍ ENCHILADAS

Objevte chutě Mexika a připravte si recept inspirovaný právě touto kuchyní. Kuřecí enchiladas jsou tortilly plněné kuřecí směsí, zeleninou a sýrem.

 

Enchilada Rollup_Horizontal.10982

 

Ingredience (4 porce):

350 g nakrájeného vařeného kuřete

225 g nastrouhaného mexického sýru

225 g změklého krémového sýru

                                                                        ½ hrnku rajčatové salsy                                                                      

2 lžičky limetkové šťávy

1 lžíce granulovaného česneku

2 lžičky kmínu

2 lžičky mleté chilly papričky

2 lžičky soli

1 lžička červené papriky

4 špenátové tortilly (mohou být i klasické)

115 g sušených rajčat

35 g mladé cibulky

14 g  čerstvého koriandru

 

Postup:

Kuře vložte do mixéru a mixujte 1 minutu. Přidejte strouhaný sýr, krémový sýr, rajčatovou salsu, limetkovou šťávu, česnek, kmín, mletou chilly papričku, sůl a červenou papriku.

Míchejte po dobu jedné minuty

Tortilly zabalené v papírové utěrce ohřejte v mikrovlnné troubě na 30 sekund. Následně je přemístěte na čistou pracovní plochu. Směs s kuřecím masem rovnoměrně rozetřete po tortille a vytvořte pevnou rolku. Stejný postup opakujte i s ostatními tortillami.

Poté je vložte do plastového obalu a uschovejte v chladnu najméně 2 hodiny, anebo přes noc.

Před servírováním rolky rozbalte a odřežte asi 2 cm od každého konce. Potom plátky pokrájejte na menší kousky a ozdobte zelenou paprikou, rajčaty a koriandrem.

 

profil

Přístroje použité v receptu:

Kitchenaid mixér Artisan: https://www.kitchenaid.cz/kitchenaid-mixer-artisan-5ksb5553

Kuchyňské náčiní KitchenAid z řady Professional: https://www.kitchenaid.cz/professional-rada

RECEPT K TISKU

KUŘECÍ ENCHILADAS

Ingredience (4 porce):

350 g nakrájeného vařeného kuřete

225 g nastrouhaného mexického sýru

225 g změklého krémového sýru

                                                              ½ hrnku rajčatové salsy                                                                     

2 lžičky limetkové šťávy

1 lžíce granulovaného česneku

2 lžičky kmínu

2 lžičky mleté chilly papričky

2 lžičky soli

1 lžička červené papriky

4 špenátové tortilly (mohou být i klasické)

115 g sušených rajčat

35 g mladé cibulky

14 g  čerstvého koriandru

Postup:

Kuře vložte do mixéru a míchejte 1 minutu. Přidejte strouhaný sýr, krémový sýr, rajčatovou salsu, limetkovou šťávu, česnek, kmín, mletou chilly papričku, sůl a červenou papriku.

Míchejte po dobu jedné minuty

Tortilly zabalené v papírové utěrce ohřejte v mikrovlnné troubě na 30 sekund. Následně je přemístěte na čistou pracovní plochu. Směs s kuřecím masem rovnoměrně rozetřete po tortille a vytvořte pevnou rolku. Stejný postup opakujte i s ostatními tortillami.

Poté je vložte do plastového obalu a uschovejte v chladnu najméně 2 hodiny, anebo přes noc.

Před servírováním rolky rozbalte a odřežte asi 2 cm od každého konce. Potom plátky pokrájejte na menší kousky a ozdobte zelenou paprikou, rajčaty a koriandrem.

Enchilada Rollup_Horizontal.10982