Broskve s ricottovým krémem

Komu by se chtělo v letním horku trávit hodiny u sporáku či u trouby.
Mám pro vás tip na lehký ovocný dezert, který je skvělý a není náročný na přípravu.

 

Recept pro nás připravila Inna z blogu „Garden and Kitchen“

logo

https://www.gardenandkitchen.com/

 

Obrázek4

Ingredience:

8 oloupaných, rozpůlených a vypeckovaných broskví

2 lžíce cukru

hrnek prosecca

větvička rozmarýnu

Na ricottový krém:

400g ricotty

2 lžíce moučkového cukru

šťáva a kůra z limetky

lístky máty na ozdobu

 

Postup:

 Všechny suroviny na krém smícháme a necháme vychladit.

V rendlíku přivedeme k varu prosecco s cukrem a rozmarýnem, zmírníme plamen, přidáme oloupané a rozpůlené a vypeckované broskve a 3-4 minuty necháme podusit.

Během té doby přeléváme vínem.

Poté broskve vyndáme a necháme vychladit. Tekutinu, která zbyla v rendlíku necháme ještě chvilku povařit, malinko aby zhoustla.

Do mističek nandáme ricottový krém, můžete z něj udělat nočky, přidáme vychladlé broskve a vše polijeme svařeným vínem a nazdobíme mátou.

Přeji dobrou chuť!

 



Přístroje použité v receptu:

KitchenAid keramický set ramekiny 4ks: https://www.kitchenaid.cz/keramika

5KSM150-a-l-m

Další příspěvky týkající se tohoto produktu naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/archiv/tag/keramika

RECEPT K TISKU

Broskve s ricottovým krémem

Ingredience:

8 oloupaných, rozpůlených a vypeckovaných broskví

2 lžíce cukru

hrnek prosecca

větvička rozmárynu

Na ricottový krém:

400g ricotty

2 lžíce moučkového cukru

šťava a kůra z limetky

lístky máty na ozdobu

 

Postup:

 Všechny suroviny na krém smícháme a necháme vychladit.

V rendlíku přivedeme k varu prosecco s cukrem a rozmarýnem, zmírníme plamen, přidáme oloupané a rozpůlené a vypeckované broskve a 3-4 minuty necháme podusit.

Během té doby přeléváme vínem.

Poté broskve vyndáme a necháme vychladit. Tekutinu, která zbyla v rendlíku necháme ještě chvilku povařit, malinko aby zhoustla.

Do mističek nandáme ricottový krém, můžete z něj udělat nočky, přidáme vychladlé broskve a vše polijeme svařeným vínem a nazdobíme mátou.

Obrázek4