Čokoládu môžete zkombinovať skoro so všetkým, dokonca znesie aj mäso. Ale jedna z naj kombinácií je s ovocím. V tomto prípade s malinami.
Ingrediencie:
300 g čokolády na varenie
250 g masla
200 g hnedého jemného cukru
4 vajíčka (musia mať izbovú teplotu)
5 pol. lyžíc hladkej múky
1 pol. lyžica kakaa
300 g malín
Postup:
Rúru si predhrejte na teplotu 170°C.Plech si vyložte papierom.
Čokoládu s maslom a cukrom miešajte na parou, kým sa všetko neroztopí. Nechajte vychladnúť a potom postupne primiešavajte vajíčka, radšej po jednom.
Do vymiešanej zmesy postupne primiešajte kakao a múku. Potom pridajte tretinu malín, zamiešajte a dajte na plech. Posypte zvyškom malín.
Dajte do vyhriatej rúry a pečte asi 40 min.
Koláč je hotový keď sú okraje pevné ale stred ešte nie. Nemal by sa upiecť úplne, aby nezoschol a nerozpadával sa pri krájaní.
Najlepší je ak po upečení aspoň hodinku odpočíva v chladničke.
Dobrú chuť!
S láskou Tina 🙂
Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „Tinajedoma“.
Další recepty a tipy autorky s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=2
Bloggerku můžete sledovat také na Instagramu: https://www.instagram.com/tinajedoma/
Přístroje použité v receptu:
KitchenAid pečící plech: https://www.kitchenaid.cz/pecici-plechy
Kuchyňské náčiní KitchenAid z řady Professional: https://www.kitchenaid.cz/professional-rada