Zázvorový likér „BACILOBÍJEC“

Podzim je tu a s ním i sychravé počasí a první rýmečky a kašílky. Musím se přiznat, že nejsem zrovna zastánce léčení se chemickými preparáty. Takže vždy hledám nějakou přírodní alternativu a nejlépe takovou, kterou si mohu sama doma vyrobit a vím z jakých surovin pochází. 

Mému zázvorovému likéru familiérně přezdíváme „BACILOBÍJEC“ a jakmile začne obdodí chřipek a sychravého počasí, tak mám vždy tento likér v zásobě v lednici. Každý den si dám jednu štamprdličku před spaním preventivně😊 Tento domácí lék je zaručeně bez konzervantů, chemických barviv, protizánětlivý, antibakteriální, plný vitamínu C a ještě zahřeje.

 

Recept pro nás připravila Alice z blogu „AlishaEasyCooking“

alishaeasycooking.com

Alisha Easy Cooking

Zázvorový likér „BACILOBÍJEC“

 


Ingredience:
(na cca 0,5 litru)

2 pomeranče

2 citrony

1 velký zázvor (cca 10cm velký)

1 dl slivovice nebo vodky

4 lžíce medu (já dávám svůj domácí pampeliškový)


Postup:

Pomeranče, citrony a zázvor oloupeme a nakrájíme na malé kostky nebo proužky.

 

Obrázek1

Veškeré ingredience dáme do food procesoru a důkladně rozmixujeme. 

Já vše mixuji a nikoliv odšťavňuji, jelikož chci, aby veškeré vitamíny zůstaly v likéru včetně dužiny/vlákniny. Pokud Vám vadí hustší likér s dužinou, tak vše můžete buď odšťavnit nebo rozmixovat a posléze nechat překapat přes sítko.

 

Obrázek2

Nyní vzniklý likér přelijeme do důkladně vymyté sklenice a necháme v lednici minimálně 24 hodin odležet a můžeme podávat (pokud jste měli hodně vláknitý zázvor, tak můžete ještě jednou rozmixovat). Tento likér díky kombinaci všech ingrediencí, které jsou konzervační, vydrží v lednici i měsíc.
Pokud tento likér připravujete dětem, tak vynechejte slivovici a přidejte více medu, případně nařeďte likér při podávání s džusem, aby nebyl pro děti tak silný.

 

Obrázek3

Na zdraví a ať se Vám všechny nemoci vyhýbají obloukem!

Enjoy your bacilobíjec 😊

 

IMG_2188-142x300

Přeji Vám #zdravejsiVareni a hlavně #sRadostiABezStresu

Vaše #AlishaEasyCooking

Podpis-alice


Přístroje použité v receptu:

5KSM150-a-l-m

Food Processor KitchenAid:  https://www.kitchenaid.cz/kitchenaid-food-processor-5kfp0719

RECEPT K TISKU

Zázvorový likér „BACILOBÍJEC“

Ingredience: (na cca 0,5 litru)

2 pomeranče

2 citrony

1 velký zázvor (cca 10cm velký)

1 dl slivovice nebo vodky

4 lžíce medu (já dávám svůj domácí pampeliškový)


Postup:

Pomeranče, citrony a zázvor oloupeme a nakrájíme na malé kostky nebo proužky.

Veškeré ingredience dáme do food procesoru a důkladně rozmixujeme. 

Já vše mixuji a nikoliv odšťavňuji, jelikož chci, aby veškeré vitamíny zůstaly v likéru včetně dužiny/vlákniny. Pokud Vám vadí hustší likér s dužinou, tak vše můžete buď odšťavnit nebo rozmixovat a posléze nechat překapat přes sítko.

Nyní vzniklý likér přelijeme do důkladně vymyté sklenice a necháme v lednici minimálně 24 hodin odležet a můžeme podávat (pokud jste měli hodně vláknitý zázvor, tak můžete ještě jednou rozmixovat). Tento likér díky kombinaci všech ingrediencí, které jsou konzervační, vydrží v lednici i měsíc.

Pokud tento likér připravujete dětem, tak vynechejte slivovici a přidejte více medu, případně nařeďte likér při podávání s džusem, aby nebyl pro děti tak silný.

Na zdraví a ať se Vám všechny nemoci vyhýbají obloukem!

Enjoy your bacilobíjec 😊

Zázvorový likér „BACILOBÍJEC“