TOPINKY SO ŠPENÁTOVOU POMAZÁNKOU

Jednoduchý recept na špenát. Je neuveriteľne zdravý a jeho energetická hodnota je veľmi nízka.
Ja som k němu pridala len orechy a cesnak, takže je to veľmi jednoduché a chutné zároveň.

 

a-pom.-z-predu-aj-vzdau-768x510

Ingrediencie:

cca 500 g čerstvého špenátu
hrsť vlašských orechov (ale môže byť aj viac)
3 strúčiky cesnaku
olej
soľ
korenie
1 menšia červená cibuľa
nakrájaná bageta

 

Postup:

Bagety si opečte do zlatova, ide to aj v rúre. Ja som opekala na liatinovej panvici, bez oleja.

 

a-pom.-opekanie-768x456

Do mixéru dajte špenát, očistený cesnak, orechy, asi 3 lyžice oleja, 3 lyžice vody. Rozmixujte na redšiu pomazánku.

 

a-pom.-v-mixéry-768x510

Na oleji orestujte cibuľku, pridajte k nej špenátovú zmes a asi 3 minúty varte.

 

a-pom.-varenie-768x510

Na opečenú bagetu dajte pomazánku a podávajte ozdobené a obložené čerstvou zeleninou.
Takto pripravený špenát je výborný aj na cestoviny.

 

a-pom.-det.-768x510

Dobrú chuť!
S láskou Tina

 



Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „Tinajedoma“.

Další recepty a tipy autorky s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=2

Bloggerku můžete sledovat také na Instagramu: https://www.instagram.com/tinajedoma/

5KSM150-a-l-m

Přístroje použité v receptu:

Food Processor KitchenAid: https://www.kitchenaid.cz/food-processory