Cukety a okurky jsou v kuchyni velice variabilní a navíc jsou tradiční zeleninou snad každé české zahrádky .
Pojďme si tedy z obou těchto plodů vyrobit něco zdravého, chutného a navíc vám příprava nezabere víc jak 10 minut.
Ingredience:2 okurky
1 cuketa
2 menší bílé cibule
200 ml smetany ke šlehání
100 g mascarpone
1 lžička kari koření
sůl
pepř
Postup:
Okurky a cukety omyjte a odřízněte konce. Oloupejte cibuli.
Síto na pasírování ovoce/zeleniny nastavte na rychlost 4 a zeleninu rozmačkejte na polévkové pyré.
Dochuťte solí, pepřem a nalijte do 4 sklenic.
Do mísy robota s drátěnou šlehací metlou dejte vychlazenou smetanu ke šlehání a mascarpone. Začněte šlehat na rychlosti 1 a postupně zvyšujte až na rychlost 8.
Až bude krém vyšlehaný, přidejte sůl a kari koření.
Ozdobte každé gazpacho kopečkem krému a ihned podávejte.
Dobrou chuť!
TIP: Mascarpone můžete nahradit 4 lžícemi čerstvého kozího sýru. Než sýr přidáte ke šlehačce, zjemněte jej ručním prošleháním metličkou.
V krému můžete také nechat „luhovat“ několik lístků bazalky. Pak už stačí jen nechat vychladit a vyšlehat. U této varianty nahraďte kari koření kůrou z 1 citronu.
Přístroje použité v receptu:
Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.kitchenaid.cz/kuchynske-roboty
KitchenAid nízkootáčkový odšťavňovač: https://www.kitchenaid.cz/kitchenaid-odstavnovac-5ksm1ja
E-shop: https://www.kitchenaid.cz/
Facebook: https://www.facebook.com/KitchenAidCeskaRepublika
Všeobecné dotazy, objednávky a dostupnost zboží: info@kitchenaid.cz