FENYKLOVÁ POMAZÁNKA S TVAROHEM

Pojďte s námi vyzkoušet přehlíženou zeleninu FENYKL, která ještě v českých kuchyních zatím příliš nezdomácněla, ale pro naše tělo je velice přínosná. Má „anýzovou“ chuť, obsahuje vit. C, E, beta-karoten, draslík, vápník, železo, odstraňuje toxiny z těla a pozitivně ovlivňuje trávení.
Pojďme to změnit 😉

 

 

 

 

Ingredience: 

1 kořen fenyklu
1 lžíce řepkového oleje
1 jarní cibulka
1 červená kapie
250 g plnotučného tvarohu
sůl, pepř
pažitka, petrželka nebo koriandr

 

Postup:

Fenykl očistěte, odstraňte tvrdý střed a nakrájejte na slabé plátky. Cibulku nakrájejte nadrobno.
Společně na oleji krátce orestujte a nechejte vychladnout.

Do směsi pak zapracujte tvaroh, kapii, bylinky, sůl a pepř.
Pokud chcete mít pomazánku vláčnou, můžete použít na rozsekání například mixér, food processor či sekáček.

Nejlépe se hodí k žitnému, ideálně domácímu pečivu. 🙂

TIP: tvaroh můžete nahradit například pomazánkovým máslem, Lučinou nebo vegetariánským tofu. 

Dobrou chuť 🙂

 


Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“.

Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny
Semináře, workshopy vaření/tvoření

profil

Přístroje a produkty použité v receptu:

Kuchyňské náčiní KitchenAid z řady Professional: https://www.kitchenaid.cz/professional-rada