NEPEČENÝ CHEESECAKE KOKOS/NUTELLA

Perfektní a jednoduchý dezert pro každou příležitost vám přináší Andrea Ena z restaurace „Sapori Italiani“.

https://www.utaliana.sk/

 

 

Ingredience:

Základ:
200 g oblíbených keksů/sušenek
100 g máslo

Krém:
370 g krémový sýr philadelphia
370 g mascarpone
100 g práškový cukr
50 g strouhaný kokos
75 ml smetana 33%
100 g řecký jogurt
300 g nutela

 

 

Postup:

Postupové video ZDE


Sušenky rozmixujeme nebo postouháme na jemno, přidáme rozpuštěné máslo a vše promícháme.
Do připravené dortové formy o průměru 24cm nasypeme promíchanou hmotu a udusáme lžící. Formu uložíme do lednice.

Připravíme si krém.
V robotu si umícháme společně philadelphia, mascarpone, jogurt a cukr. Asi po 2 minutách přidáme smetanu a asi 5min. šleháme na vyšší otáčky (pro robot Kitchenid na č.4).
Poté přidáme strouhaný kokos a mícháme další 3 minuty.

Hotový krém dáme na keksy do formy, urovnáme a dáme do lednice vychladit.

Mezi tím si ve vodní lázni jemně rozpustíme nutelu, kterou pak necháme 5 minut jemně schládnout. Tu pak nalejeme na korpus.
Dozdobíme kokosovými kuličkami Rafaelo a u
ložíme ztuhnout do lednice.
Pak už jen dortík vyjmeme z formy a servírujeme.

Pozn.: Místo nutely můžete použít čokoládu, ovocný rozvar, karamel apod.

Buon appetito!

 

 



Přístroje použité v receptu:

5KSM150-a-l-m

Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.kitchenaid.cz/kuchynske-roboty