LA MIA MILLEFOGLIE

Italskou varinatu tradičního francouzského dezertu pro vás připravil Andrea Ena z restaurace „Sapori Italiani“.
Jedná se o vrstvený dezert z lístkového těsta doplněný krémem a ovocem. 

https://www.utaliana.sk/

 

 

Ingredience:

4 žloutky
150 g třtinového cukru
70 g hladké mouky
500 ml mléka
250 ml smetany
50 g práškového cukru
1 vanilkový lusk
citronová kůra
300 g listové těsto

 

Postup:

Postupové video ZDE

V míse si metličkou vyšleháme žloutky s cukrem.

Mezi tím si v kastrůlku ohřejeme mléko s vydlabaným vanilkovým luskem (můžeme povařit i prázdný lusk) a nastrouhanou citronovou kůrou.
Vařící mléko odstavíme z plotny a vyjmeme lusk.
Mléko nalejeme přes sítko pomalu do ušlehané vaječné směsí a metličkou spojíme dohromady včetně mouky.

Směs vrátíme na plotnu a za stálého míchání ohřejeme ideálně na teplotu 82°C. Necháme vychladnout, přičemž občas promícháme.

Lístkové těsto rozválíme na 3 stejné díly ve tvaru pruhu. Každý díl jemně propícháme vidličkou a posypeme troškou třtinového cukru. Pečeme asi 15min. na 200°C.

V robotu vyšleháme smetanu s práškovým cukrem.
Vyšlehanou smetanu a vychladlý krém spojíme dohromady.

Na první pruh naneseme krém, přiložíme druhý pruh a znovu potřeme krémem.

Položíme třetí pruh těsta, který posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme čerstvým ovocem nebo ovocným rozvarem.

Doporučuji konzumovat ještě týž den, aby byl dezert krásně křupavý.
Buon appetito! 🙂


 

Přístroje použité v receptu:

5KSM150-a-l-m

Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.kitchenaid.cz/kuchynske-roboty