Proč? Protože je jich jednoduše víc a makronek se přeci nedá nabažit. Jejich výroba je však časově docela náročná, vyhraďte si zhruba 2 hodiny.
Jak na to vám ve video receptu prozradí vládkyně sladkého království Mlsná holka z Brna.
.
Odkaz na video s postupem zde:
https://www.youtube.com/watch?v=r5jdefOrA0Y
Ingredience:
Makronky těsto:
450 g cukr krupice
450 g mandlová mouka
2 x 163 g bílek
112 g voda
gelová barvaVanilkový krém:
200 g bílek
200 g cukr krupice
425 g máslo
vanilkaMalinový gel:
700 g maliny
300 g voda
200 g cukr krystal
15 g NH pektin
kyselina citronová
Postup:
Makronkové těsto:
Do hrnce dáme vodu a cukr krupice. Vaříme do teploty 118°C, poté nalijeme do částečně vyšlehané druhé poloviny bílku. Směs šleháme do bílé tuhé pěny.
Mezitím si v další míse smícháme 2. polovinu bílku, mandlovou mouku a moučkový cukr.
Do těsta postupně opatrně zapracováváme ušlehanou pěnu. Správnou konzistenci (těsto má podobu tekoucí lávy) a nadávkujeme na pečicí papír.
Vyklepeme plech, aby v těstu nevznikaly bublinky. Pečeme cca 27 minut na 130°C.
Malinový gel:
Malinový gel vytvoříme snadno. Maliny s vodou dáme vařit do 40°C, poté přidáme cukr smíchaný s NH pektinem. Dodáme kyselinu citronovou a vše provaříme.
Rozvařenou hmotu rozmixujeme a necháme zchladnout.
Vanilkový krém:
Zahřejeme bílky s cukrem do max. 70°C a šleháme.
Do vyšlehané pěny postupně zašleháme máslo a vanilku.
Upečené makronky ozdobíme krémem, malinovým gelem a čerstvým ovocem.
Dobrou chuť!
Přístroje použité v receptu:
Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.kitchenaid.cz/kuchynske-roboty