PODMÁSLOVÝ WRAP

 

Chcete na svačinu něco výjimečného a jste zastánci vegetariánského jídelníčku?
Pak je recept na wrap s cizrnovým krémem tou pravou volbou. 

Svačinový wrap vám padne do ruky, navíc má chuť a úroveň!
Dá se jíst skoro pořád dokola, protože má mnoho obměn a třeba pro zastánce masité stravy se do něj schová spousta opečeného masa a zeleniny.
Tak pojďme na to 🙂 

 

 

 

Ingredience (10 půlek wrapu):

Na těsto:

250 ml podmáslí
2 střední vejce
20 g cukru
150 g hladké mouky
1 lžička sody
1 lžička prášku do pečiva
1 velká špetka mořské soli
olej na smažení

Na cizrnový krém:

100 g sušeného cizrny
420 ml vody
1 lžička kmínu
špetka práškové papriky
mořská sůl a pepř
70 g tahini pasty
1 stroužek česneku prolisovaný
30–40 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy
40 ml olivového oleje

Na náplň:

250 g okurky
1/2 špičatého pepře
1 červené chilli s odstraněnými semínky
50 g fazolových klíčků nebo řeřichy 
mletá paprika

 

Postup:

Wrap:

Do nádoby mixéru dáme podmáslí, vejce a cukr a důkladně vše promícháme při nastavení rychlosti 1–3.
Přidáme mouku, sodu, mořskou sůl a na krátkou dobu promícháme při rychlosti 1, kterou postupně  zvýšíme až na 5.
Hotové těsto přelejeme do misky a necháme 20 minut odpočívat.
Poté na vymaštěné pánvi usmažíme z těsta 5 palačinek, které dáme vychladnout.

 

Cizrnový krém:

Cizrnu vložíme do mixéru a rozemleme najemno při nastavení rychlosti 1–2. 
Vodu, kmín, práškovou papriku, mořskou sůl a pepř přivedeme k varu na pánvi. Do tekutiny intenzivně zašleháme cizrnovou mouku a za stálého míchání směs vaříme 3–4 minuty. 
V misce smícháme tahini, česnek a citronovou šťávu, promícháme a poté vmícháme olivový olej. Dochutíme mořskou solí, pepřem a nakonec přidáme cizrnovou směs. Vše důkladně promícháme.

 

Dokončení:

Oloupeme okurku a nakrájíme na dlouhé klíny, popepříme. Chilli nakrájíme na tenké plátky. 
Na připravené palačinky rozetřete cizrnový krém, naaranžujeme okurku, pepř, chilli, fazolové klíčky nebo řeřichu a pevně srolujeme.
Palačinku diagonálně nakrájíme na polovinu, konce zakryjeme pečícím papírem, zajistíme provázkem a podáváme. 


Cizrnový krém lze nahradit humusem nebo avokádovým guacamole.

Dobrou chuť!

 


Přístroje použité v receptu:

KitchenAid mixér 5KSB4026: https://www.kitchenaid.cz/kitchenaid-mixer-artisan-5ksb4026 

Luboš Vymazal
Brněnská 444/37, 682 01 Vyškov

Pro všeobecné informace o dostupnosti zboží, servisu a v případě dalších technických dotazů využijte kontaktů zde:

Tel: 517 346 256, 602 751 818, 724 767 114
Email: info@kitchenaid.cz
E- shop:  https://www.kitchenaid.cz/