RICCOTOVÝ BERÁNEK

Jak zkombinovat tradičního velikonočního beránka s moderními ingrediencemi, postupy a pomocníky? Jde to snadno a výsledek si zamiluje celá rodinka. ❤️

Jak na to vám ve video receptu prozradí vládkyně sladkého království Mlsná holka z Brna. 
.


Odkaz na video s postupem zde:
https://www.youtube.com/watch?v=r5jdefOrA0Y

 

 

 

Ingredience:

250 g hladké mouky
250 g másla
200 g krupicového cukru vanilka
250 g ricotty
5 vajec
prášek do pečiva
hrst rozinek,rum + voda na namočení

 

 

Postup:

Vroucí vodou zalijeme rozinky, přidáme rum a necháme nabobtnat.
Vymažeme si formu na beránka.
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme máslo. Poté do hmoty přidáme ricottu, na závěr mouku, vanilku a prášek do pečiva.
Pečeme na 170 C, cca 50-60 minut.

 

Dobrou chuť!


 

Přístroje použité v receptu:

5KSM150-a-l-m

Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.kitchenaid.cz/kuchynske-roboty