ŠPALDOVÉ VÁNOČNÍ PERNÍČKY

Receptů na perníčky je samozřejmě velká spousta a každý má ten svůj nej…
Já jsem na svůj „nej“ přišla vlastně úplnou náhodou, když jsem zaměnila klasickou hladkou mouku za mouku špaldovou…a i dcera tehdy prohlásila, že jsou to ty nejlepší perníčky, co jsme kdy měli. 🙂
Množství je přibližně na dva plechy perníčků, ale můžete násobit dle potřeby.

 

SONY DSC

 

Ingredience:

250 g špaldové mouky 

90 g cukru moučka

60 g másla

60 g medu

1 velké nebo dvě menší vejce

½ lžičky sody

¼ sáčku prášku do pečiva

perníkové koření

kakao (nemusí být, dávám trošku kvůli barvě)

 

 

Postup:

 Suroviny nejprve nechejte ohřát na pokojovou teplotu.

 

SONY DSC

Poté je všechny vložte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid, nasaďte stromečkovou metlu a nechejte vypracovat hladké těsto.

 

SONY DSC

 

Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a nechejte odpočívat v lednici, ideálně do druhého dne.

 

SONY DSC

Druhý den rozehřejte troubu na 160-170 stupňů.

Těsto nechejte trochu povolit a na pomoučněné pracovní ploše vyválejte placku o šířce 4mm.

 

SONY DSC

SONY DSC

Vykrajujte tvary, které pak přeneste na plech vyložený pečícím papírem.

 

SONY DSC SONY DSC

Pečte asi 12-15 minut, až jsou perníčky zlatavé a začnou vonět. 🙂

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC



Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

Další recepty autorky s použitím kuchyňských přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=3

5KSM150-a-l-m

Produkty použité v receptu:

Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.kitchenaid.cz/kuchynske-roboty

E-shop: http://kitchenaid.cz