DÝŇOVÉ LATTÉ

Dýně se využívá především k přípravě příloh a polévek, ale můžete ji také použít třeba k výrobě lahodného dýňového latté.
Stačí pár surovin a máte dokonalého společníka do sychravého počasí, který potěší nejen vás, ale také vaše přátele.

 

 

 

Ingredience:

1 špetka skořice
1 špetka zázvoru
1 špetka muškátového oříšku
1 špetka hřebíčku
½ lžíce hnědého cukru
230 ml mléka
1 lžička vanilkového extraktu
2 lžíce dýňového pyré (uvařené a rozmixované dýně hokkaido)
50 ml espresso (2 dávky)
šlehačka

 

 

Postup:

Spojíme koření a cukr dohromady.
V kastrůlku na mírném ohni prošleháme koření, cukr a mléko, poté přidáme dýňové pyré a necháme 5 minut vařit.

Mezitím si připravíme v kávovaru KitchenAid dvojité espresso do svého oblíbeného hrnečku.
Uvařenou mléčnou směs přidáme do espressa.
Efektní čepici vykouzlíte pomocí šlehačky, kterou můžete posypat skořicí v prášku nebo hoblinkami čokolády.

TIP: Pro náhradu kravského mléka můžeme použít například ovesné mléko.


Přejeme dobrou chuť!

 



Přístroje použité v receptu:

KitchenAid kávovar espresso 5KES6503:  https://www.kitchenaid.cz/kuchynske-roboty

Pro všeobecné informace o dostupnosti zboží, servisu a v případě dalších technických dotazů využijte kontaktů zde:
Tel: 517 346 256, 602 751 818, 724 767 114
Email: info@kitchenaid.cz
E- shop:  https://www.kitchenaid.cz/