CHILLI CON CARNE

Chilli con carne je vyhlášená texaská specialita. Toto jídlo je velmi jednoduché a přitom tak dobré. Hlavní přísadou je maso (obvykle jehněčí nebo hovězí) a chilli papričky. Jako přílohu doporučuji zvolit bílý chléb nebo kukuřičnou tortillu.

IMG_0047


Ingredience (na 2 porce):

300 g mletého hovězího masa

1 červená cibule

2 stroužky česneku

1 červená paprika

1 plechovka krájených rajčat

1 plechovka červených fazolí

1/2 plechovky kukuřice

1 lžička uzené papriky

1/2 červené chilli papričky

1 lžička mletého kmínu 

olej

sůl, pepř


V nerezové pánvi KitchenAid rozehřejte olej, na kterém nechejte zpěnit cibulku.
IMG_0021
IMG_0022
 
Po chvilce přidejte prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou červenou papriku, lžičku uzené papriky, chilli papričku a mletý kmín.
Vše nechejte restovat cca 5 minut. Přidejte hovězí maso a zprudka ho opečte ze všech stran.
IMG_0027
Jakmile je maso opečené, vmíchejte rajčata, sůl a pepř. Směs nechejte probublávat cca 20 minut.
IMG_0040
 
IMG_0038
 
Nakonec vmíchejte červené fazole a kukuřici.
Před podáváním můžete do chilli vmíchat lžičku zakysané smetany nebo bílého jogurtu.

IMG_0036


Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

Další recepty autorky s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=4

5KSM150-a-l-m

Produkty použité v receptu:

KitchenAid nerezová pánev s měděným jádrem 25 cm