Přeji všem krásné jaro a blížící se Velikonoční svátky 🙂
Moje velikonoční nádivka je jarní, jak to jen lze – je totiž plná bylinek a všeho zeleného. Ať už jsou to listy kopřivy, pampelišky, sedmikrásky, popence, medvědího česneku – všechny chutnají ve velikonoční nádivce naprosto báječně, takže hurá ven a vyhlížet, co už pomalu roste a vykukuje ze země 🙂
Ingredience:8 rohlíků (nejlépe pár dní uleželých)
0,5 l mléka
5 vajec syrových a 4 vejce uvařené natvrdo
150 g slaniny nebo jiné oblíbené uzeniny
jarní cibulka (asi 3 ks i se zelenými výhonky)
80 g másla
250 g čerstvého špenátu
70 g libovolných jarních bylinek (listy kopřivy, listy pampelišky, sedmikrásky, popenec, medvědí česnek apod..)
petrželová nať
sůl, pepř, muškátový oříšek
dle chuti můžete přidat i nakrájenou červenou papriku
Rohlíky nakrájejte, zalijte vlažným mlékem a nechejte chvíli odstát.
Mezitím si na pánvi rozpusťte máslo a osmahněte na něm slaninu, cibulku, papriku a petrželovou nať.
Ve velkém hrnci si poduste bylinky a špenát (do hrnce dejte kousek másla, přidejte omytý špenát s bylinkami, zamíchejte a pár minut poduste). Po vychladnutí směs špenátu a bylinek nasekejte sekáčkem.
Všechny přísady postupně přidávejte k rohlíkům (kromě syrových vajec, ty si vyšlehejte zvlášť do žloutkové pěny a do sněhu z bílků, a až nakonec opatrně vmíchejte do směsi).
Směs osolte, dochuťte pepřem a špetkou muškátového oříšku…
…vše pak rovnoměrně rozprostřete do připravených (máslem vymazaných) zapékacích keramických pekáčů KitchenAid.
Pečte v troubě předehřáté asi na 180°C přibližně hodinu.
Přeji vám pěkné svátky plné pohody, hodování a oddychu 🙂
S láskou Tina 🙂
Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „tinajedoma“.
Další recepty autorky s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=2
Bloggerku můžete sledoavt také na Instagramu: https://www.instagram.com/tinajedoma/
Přístroje použité v receptu:
kuchyňský robot KitchenAid 4,8 l
Zapékací keramické mísy KitchenAid