Baba Ganoush je oblíbenou pochutinou z lilku, který pochází Blízkého východu. Jeho použití je jako předkrm a pomazánka, která nejlépe chutná s kousky čerstvě upečeného pita chleba.
Ingerdience:
5 lilků
5 lžic tahini
5 lžic olivového oleje
5 česneků
římský kmín
citronová šťáva
sůl
Postup:
Lilky omyjte, propíchejte vidličkou a dejte péct do trouby předehřáté na 250°C přibližně na 35 minut.
Hotové lilky nechte lehce vychladnout, poté pomocí lžíce vydlabejte dužinu a vložte do mixéru.
Přidejte tahini, česnek, přilévejte po troškách olivový olej a vše umixujeme dohladka.
Hotovou pomazánku dochutíme římským kmínem, solí a citronovou šťávou.
Podáváme nejlépe s kousky čerstvě upečeného pita chleba.
Recepty pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“.
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny
Semináře, workshopy vaření/tvoření
Přístroje použité v receptu:
Kitchenaid mixér Artisan: https://www.kitchenaid.cz/kitchenaid-mixer-artisan-5ksb5553
Kuchyňské náčiní KitchenAid z řady Professional: https://www.kitchenaid.cz/professional-rada