Tradičním libanonským salátem z čerstvých surovin, který v této zemi nikdy nesmí chybět na stole je tabouleh.
Ingredience:
100 g bulguru
3 rajčata
1/2 okurky
1 cibule šalotka
1 citron
3 – 5 lžic olivového oleje
1 svazek máty
1 svazek hladkolisté petrželky
sůl
pepř
římský kmín
Postup:
Uvaříme bulgur dle návodu, můžeme použít i obměněnou verzi s kuskusem či pohankou.
Zeleninu nakrájíme na malé kostičky, smícháme s uvařeným bulgurem, dochutíme šťávou z citronu, přidáme olivový olej, sůl, pepř, kmín a hojně hladkolistou petrželku nasekanou na jemno. Tabouleh podáváme k masu, rybám, ale i jako samostatné jídlo.
Recepty pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“.
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny
Semináře, workshopy vaření/tvoření
Přístroje použité v receptu:
Kuchyňské náčiní KitchenAid z řady Professional: https://www.kitchenaid.cz/professional-rada