Komu by se chtělo v letním horku trávit hodiny u sporáku či u trouby.
Mám pro vás tip na lehký ovocný dezert, který je skvělý a není náročný na přípravu.
Recept pro nás připravila Inna z blogu „Garden and Kitchen“
https://www.gardenandkitchen.com/
Ingredience:
8 oloupaných, rozpůlených a vypeckovaných broskví
2 lžíce cukru
hrnek prosecca
větvička rozmarýnu
Na ricottový krém:
400g ricotty
2 lžíce moučkového cukru
šťáva a kůra z limetky
lístky máty na ozdobu
Postup:
Všechny suroviny na krém smícháme a necháme vychladit.
V rendlíku přivedeme k varu prosecco s cukrem a rozmarýnem, zmírníme plamen, přidáme oloupané a rozpůlené a vypeckované broskve a 3-4 minuty necháme podusit.
Během té doby přeléváme vínem.
Poté broskve vyndáme a necháme vychladit. Tekutinu, která zbyla v rendlíku necháme ještě chvilku povařit, malinko aby zhoustla.
Do mističek nandáme ricottový krém, můžete z něj udělat nočky, přidáme vychladlé broskve a vše polijeme svařeným vínem a nazdobíme mátou.
Přeji dobrou chuť!
Přístroje použité v receptu:
KitchenAid keramický set ramekiny 4ks: https://www.kitchenaid.cz/keramika
Další příspěvky týkající se tohoto produktu naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/archiv/tag/keramika